Vegetariánska pochúťka, ktorá chutí ako škvarková pomazánka, akurát je bez škvarkov 🙂 Je pripravená naozaj bleskovo, a pochutia si aj bezlepkoví, či bezlaktózový 🙂 Navyše chutí táááák fantasticky. 🙂 Mňa tak baví vymýšlať a skúsať tieto vege recepty 🙂 Proti škvarkom nič nemám 🙂
Vegetariánska pochúťka, ktorá chutí ako škvarková pomazánka, akurát je bez škvarkov 🙂 Je pripravená naozaj bleskovo, a pochutia si aj bezlepkoví, či bezlaktózový 🙂 Navyše chutí táááák fantasticky. 🙂 Mňa tak baví vymýšlať a skúsať tieto vege recepty 🙂 Proti škvarkom nič nemám 🙂
Cibule si ošúpeme, prekrojíme napoly a nakrájame na polkolieska. Do hrnca si pridáme olivový olej, necháme mierne rozhorúčiť a cibuľku restujeme na menšom ohni dosklovita - cca 3 minútky. Pridáme sušené droždie, sójovú omáčku, 1-2 PL vody z cíceru a minútku spolu prehrejeme. Pridáme mletú červenú papriku, drvenú majoránku, premiešame a vypneme.
Cibuľovú zmes si dáme do sekáčika s S nožmi (alebo mixéra), pridáme cícer, maslo, čerstvé vňate (petržlenovú alebo inú), trochu šťavy z citróna, osolíme a rozmnixujeme nie úplne na kašu. Dľa potreby ešte dochutíme a natierame na chlebík.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii