Višne nám už krásne dozreli, tak som vytiahla z baru manželov kaliber a hor sa na griotku. Nech máme čo cuckať na dlhé zimné večery. Recept to jednoduchý a velice fajnový. Najmä sa teším, ako budem vyjedať tie šťavnaté višne.
Višne nám už krásne dozreli, tak som vytiahla z baru manželov kaliber a hor sa na griotku. Nech máme čo cuckať na dlhé zimné večery. Recept to jednoduchý a velice fajnový. Najmä sa teším, ako budem vyjedať tie šťavnaté višne.
Na 1/2 litra brandy (alebo domáceho ovocného destilátu /napr. hruškovicu, slivovicu alebo jablkovicu alebo marhuľovicu podľa ľubovôle/) dáme višní koľko sa zmestí. Ja som pol odkostkovala - tie som pomadžgala a pol vcelku. Oplatí sa aj tie odkostkované, krásne pustia šťavu a dodajú na chuti ? Necháme minimálne mesiac macerovať.
Potom si uvaríme sirup z 2dl vody a 100g trstin.cukru alebo 150g medu, po vychladnutí ho pridáme do pálenky. Necháme ešte pár dní prejsť spolu chute a môžeme vychutnávať ???
Poznámka k receptu
TIP : ak máte radi chuť vianočného punč, pridajte do griotky kľudne aj škoricu, badyán alebo klinčeky.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Určite nedoporučujem hruškovicu,slivovicu.Majú silné arómy,ktoré nie je vhodné kombinovať.Jablkovica je najvhodnejšia.