Domov / Recipe / Zemiakové langoše

Zemiakové langoše

nadýchané, poctivé zemiakové a zdravšie 🙂

Zemiakové langoše
Votes: 3
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Zemiakové pagáčiky - pampúšiky ste si okamžite obľúbili a mizli z vášho plechu rýchlosťou blesku 😍 Mám z toho takú radosť 😊 Z toho istého cesta som pripravila aj langoše, jemnučké s plnou chuťou zemiakov v ceste spraví dokonalú chuť 😋 Ešte sú aj zdravšie, pretože sa nevyprážajú, len na minime oleja opekajú aj napriek tomu sú ako pampúšiky 😉 Len som zabudla orátať, koľko ich z cesta vyjde 🙈Dáte mi vedieť? Tak nech vám chutia 😘
Prep Time
20 min
Passive Time
30-60 min
Prep Time
20 min
Passive Time
30-60 min
Zemiakové langoše
Votes: 3
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Zemiakové pagáčiky - pampúšiky ste si okamžite obľúbili a mizli z vášho plechu rýchlosťou blesku 😍 Mám z toho takú radosť 😊 Z toho istého cesta som pripravila aj langoše, jemnučké s plnou chuťou zemiakov v ceste spraví dokonalú chuť 😋 Ešte sú aj zdravšie, pretože sa nevyprážajú, len na minime oleja opekajú aj napriek tomu sú ako pampúšiky 😉 Len som zabudla orátať, koľko ich z cesta vyjde 🙈Dáte mi vedieť? Tak nech vám chutia 😘
Prep Time
20 min
Passive Time
30-60 min
Prep Time
20 min
Passive Time
30-60 min
Ingredients
Servings:
Instructions
  1. Najprv si pod vodou umyjeme zemiaky a dáme ich v šupke v celku variť domäkka. Trvá to 30-45 minút, podľa veľkosti zemiakov. Zemiaky scedíme a dáme ich vychladnúť najrýchlejšie von, alebo do chladničky.
  2. Pripravíme si kvások - mlieko jemne zohrejeme (musí byť teplé, nemôže byť horúce), primiešame med a rozmrvíme kvasnice. Necháme nabobtnať 10 minút.
  3. Do misky si navážime múky, pridáme soľ a ručnou metličkou poriadne dokola premiešame. Metlička krásne nadýcha múku. Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme k múke a spolu s olejom. Vlejeme vzídený kvások a zamiešame vareškou. Necháme postáť 10 minút, aby sa nám suroviny prepojili a ručne cesto zapracujeme do bochníka. Cesto sa bude lepiť, nepodsypaváme, naolejujeme si ruky. Celú dobu, čo budeme pracovať s múkou, budeme používať olej. Cesto prikryjeme dvomi utierkami a necháme vykysnúť pol až hodinu, závisí od teploty, ktorú máte doma. Cesto narastie trojnásobne.
  4. Ruky si trochu naolejujeme, odtŕhame z cesta a rukami porozťahujeme na tenko tak, že okraje zostanú trochu hrubšie a stred je tenký. Do panvice nalejeme trochu olivového oleja a opečieme z oboch strán dozlatova. Krásne sa napuchnú. Nepoužité cesto dajte do sáčku a takto vydrží v chladničke aj dva dni. Kedykoľvek vytiahnete a opečiete čerstvé.
Recipe Notes

TIP: Z tohto istého cesta si môžete pripraviť aj zemiakové pagáčiky, recept nájdete tu na stránke.

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Zemiakové pagáčiky – pampúšiky

fantastické, zdravé a lacné :* Zemiakové pagáčiky - pampúšiky Votes: 11 Rating: 3.64 You: Rate …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *