Domov / Recept / Zimná tekvicová polievka

Zimná tekvicová polievka

maslová po tekvici, sladká po rajčinách, delikátna zimná pochúťka, ktorá zahreje 🙂

Zimná tekvicová polievka
Zimná tekvicová polievka
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Polievky sú v poslednej dobe moja achilova päta. Mám pocit, že stále točím tie isté dokola. Ale ono to prišlo 🙂 Dokonalá zimná inšpirácia. Zahreje a je vysoko delikátna, krémová po tekvici a sladká po rajčinách. Muškátový oriešok dodá na pikantnosti a kvapka citrónu ju osvieži. Jednoducho musíte vyskúšať, už som ju varila 3x 😀 moje nepolievkové dieťa sa jej nevie dojesť 😀
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
30 min
Zimná tekvicová polievka
Zimná tekvicová polievka
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Polievky sú v poslednej dobe moja achilova päta. Mám pocit, že stále točím tie isté dokola. Ale ono to prišlo 🙂 Dokonalá zimná inšpirácia. Zahreje a je vysoko delikátna, krémová po tekvici a sladká po rajčinách. Muškátový oriešok dodá na pikantnosti a kvapka citrónu ju osvieži. Jednoducho musíte vyskúšať, už som ju varila 3x 😀 moje nepolievkové dieťa sa jej nevie dojesť 😀
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Na masle si speníme nakrájaný pór, pridáme rascu, koriander, nakrájaný cesnak a osmahneme ešte minútku. Pridáme nakrájanú všetku zvyšnú zeleninu, plus rajčiny z konzervy, kečup a šošovicu. Čím nadrobnejšie nakrájate zeleninu, tým skôr budete mať uvarenú polievku. Zeleninu zalejeme 1.5 litrom vody, pridáme druhý cesnak v celosti, 2 bobkový list a pod podchýlenou pokrievkou varíme cca 30 min.
  2. Bobkové listy vyberieme a polievku rozmixujeme do krémovej konzistencie. Dolejte prípadne vodou, aby ste mali konzistenciu redšiu, podľa Vašej chuti.
  3. Polievku dochutíme soľou, kúskom masla, alebo sladkou smotanou (12% alebo 33%), nastrúhame muškátový oriešok a citrónovou šťavou. Bon appetit 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Moja špargľová polievka

delikátna 🙂 Moja špargľová polievka Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.36 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Sezóna …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *