Máte chuť na rýchly, zdravý dezert? Jednoduchšie, to už nejde 🙂
Crumble - pečené ovocie s mrveničkou
Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 4 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rýchly, letný, osviežujúci a neskutočne chrumkavý! Určite ho vyskúšajte, je to láska na prvé sústo 🙂 Začneme s ňou jednoducho, expresne a šťavnato s chrumkavým crumble (krambl). Milujem kombináciu rebarbora a maliny či jahody. Posýpka je najlepšia mandle, orechy, kokos, maslo a trstinový cukor. Môžte pridať aj ovsené vločky. Počas pečenia vám ovko pustí neskutočnú šťavu a posýpka urobí chrumkavú krustu... že mňam! najlepší a najrýchlejší koláč.
Rýchly, letný, osviežujúci a neskutočne chrumkavý! Určite ho vyskúšajte, je to láska na prvé sústo 🙂 Začneme s ňou jednoducho, expresne a šťavnato s chrumkavým crumble (krambl). Milujem kombináciu rebarbora a maliny či jahody. Posýpka je najlepšia mandle, orechy, kokos, maslo a trstinový cukor. Môžte pridať aj ovsené vločky. Počas pečenia vám ovko pustí neskutočnú šťavu a posýpka urobí chrumkavú krustu... že mňam! najlepší a najrýchlejší koláč.
Dve malé misky na zapekanie (bruléé) si vymažeme maslom.
Rebarboru si umyjeme, a nakrájame na kúsky. Poukladáme na dno misky. Pridáme maliny. Ak máte radi sladšie, polejte aj 1 PL medu.
V mixéri si rozmixujeme mandle, kokos, ovsené vločky, orechy. AK chcete, aby vám pod zubami chrumkal skaramelizovaný cukor, cukor nemelte, len primiešajte do už pomletej zmesi. Ak chcete aby nechrumkal, pridajte ho na začiatku do zmesi a celé premixujte. Rukami zapracujte maslo na mrveničku a posypte.
Pečte 20min na 200´C. po vychladnutí, dajte do chladničky vychladnúť.
Poznámka k receptu
TIP : výborné je teplé aj studené 🙂 zapekať to môžete v malých miskách na brulé, alebo vcelku v zapekacej miske. Podávajte so zmrzlinou.
Šťava z ovocia bublá, čiže ak chcete dať ovko kopcom, je nutné na dno trúby dať plech, ktorý bude zachytávať šťavu, čiže radšej striedmejšie.
FOTO : thinkstock
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.
robila som vcera ceresnove a cierne ribezle, bolo to vynikajuce 🙂 nemali sme nijake orechy, pouzila som slnecnicove semienka a plus dve kocky 52% coko.. uplna mnamka, odporucam 🙂
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Vynikajúci, robila som s rebarborou a s broskyňami, mňamka… ďakujem za recept
Tinka cim môžem nahradit orechy? Su v kazdim recepte 🙁
Podla mna by sa orechy dali nahradit bezsupkovymi tekvicovymi semiackami nesolenymi ?
Toto je strasna mnamka 🙂
robila som vcera ceresnove a cierne ribezle, bolo to vynikajuce 🙂 nemali sme nijake orechy, pouzila som slnecnicove semienka a plus dve kocky 52% coko.. uplna mnamka, odporucam 🙂