Crumble – pečené ovocie s mrveničkou

Máte chuť na rýchly, zdravý dezert? Jednoduchšie, to už nejde 🙂

Crumble - pečené ovocie s mrveničkou
Crumble - pečené ovocie s mrveničkou
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rýchly, letný, osviežujúci a neskutočne chrumkavý! Určite ho vyskúšajte, je to láska na prvé sústo 🙂 Začneme s ňou jednoducho, expresne a šťavnato s chrumkavým crumble (krambl). Milujem kombináciu rebarbora a maliny či jahody. Posýpka je najlepšia mandle, orechy, kokos, maslo a trstinový cukor. Môžte pridať aj ovsené vločky. Počas pečenia vám ovko pustí neskutočnú šťavu a posýpka urobí chrumkavú krustu... že mňam! najlepší a najrýchlejší koláč.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20-30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20-30 min
Crumble - pečené ovocie s mrveničkou
Crumble - pečené ovocie s mrveničkou
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rýchly, letný, osviežujúci a neskutočne chrumkavý! Určite ho vyskúšajte, je to láska na prvé sústo 🙂 Začneme s ňou jednoducho, expresne a šťavnato s chrumkavým crumble (krambl). Milujem kombináciu rebarbora a maliny či jahody. Posýpka je najlepšia mandle, orechy, kokos, maslo a trstinový cukor. Môžte pridať aj ovsené vločky. Počas pečenia vám ovko pustí neskutočnú šťavu a posýpka urobí chrumkavú krustu... že mňam! najlepší a najrýchlejší koláč.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20-30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20-30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Dve malé misky na zapekanie (bruléé) si vymažeme maslom.
  2. Rebarboru si umyjeme, a nakrájame na kúsky. Poukladáme na dno misky. Pridáme maliny. Ak máte radi sladšie, polejte aj 1 PL medu.
  3. V mixéri si rozmixujeme mandle, kokos, ovsené vločky, orechy. AK chcete, aby vám pod zubami chrumkal skaramelizovaný cukor, cukor nemelte, len primiešajte do už pomletej zmesi. Ak chcete aby nechrumkal, pridajte ho na začiatku do zmesi a celé premixujte. Rukami zapracujte maslo na mrveničku a posypte.
  4. Pečte 20min na 200´C. po vychladnutí, dajte do chladničky vychladnúť.
    Pečte 20min na 200´C. po vychladnutí, dajte do chladničky vychladnúť.
Poznámka k receptu

TIP : výborné je teplé aj studené 🙂 zapekať to môžete v malých miskách na brulé, alebo vcelku v zapekacej miske. Podávajte so zmrzlinou.

Šťava z ovocia bublá, čiže ak chcete dať ovko kopcom, je nutné na dno trúby dať plech, ktorý bude zachytávať šťavu, čiže radšej striedmejšie.

FOTO : thinkstock

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 9 Hodnotenie: …

5 komentárov

  1. Vynikajúci, robila som s rebarborou a s broskyňami, mňamka… ďakujem za recept

  2. Tinka cim môžem nahradit orechy? Su v kazdim recepte 🙁

  3. Toto je strasna mnamka 🙂

  4. robila som vcera ceresnove a cierne ribezle, bolo to vynikajuce 🙂 nemali sme nijake orechy, pouzila som slnecnicove semienka a plus dve kocky 52% coko.. uplna mnamka, odporucam 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.