výborné hlavné jedlo, alebo vegetariánska verzia hamburgeru
Placky máme radi na veľa spôsobov. Ideálne sú aj pre deti do ruky, ako fingerfood. Rozmýšľala som, ako ich upiecť v rúre, lebo sa mi pri nich nechcelo stáť. Chcela som ich mať ale šťavnaté, tak som stavila na moju obľúbenú kombináciu ovsených vločiek s parmezánom. Dovnútra išiel syr a spravila som ich hrubšie - na štýl burgrov. Podarilo sa, boli fantastické!
Množstvo | Príprava |
6 burgrov/2 porcie | 15 min |
Doba varenia |
25 min |
|
|
Placky máme radi na veľa spôsobov. Ideálne sú aj pre deti do ruky, ako fingerfood. Rozmýšľala som, ako ich upiecť v rúre, lebo sa mi pri nich nechcelo stáť. Chcela som ich mať ale šťavnaté, tak som stavila na moju obľúbenú kombináciu ovsených vločiek s parmezánom. Dovnútra išiel syr a spravila som ich hrubšie - na štýl burgrov. Podarilo sa, boli fantastické!
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks stredná cuketa
- 1/2 ks mrkva
- 100 gram tvrdý syr
- 2 strúčik cesnak
- 1 ks vajce
- 1 PL hladká špaldová celozrnná múka
- 2 PL pomleté ovsené vločky
- 4 ks zemiaky
- 4 ks mrkva
- na dochutenie: majoránka, soľ, mletá červená paprika, drvená rasca, petržlenová vňať, olivový olej, maslo
- na obalenie: najemno nastrúhaný parmezán, pomleté ovsené vločky
Množstvo: burgrov/2 porcie
Postup prípravy
- Cuketu nastrúhame nahrubo aj so šupou, nasolíme, necháme pustiť šťavu, vyžmýkame. Nastrúhame najemno mrkvu, nahrubo syr, prelisujeme cesnaky, dochutíme soľou, majoránkou, mletou červenou paprika, drvenou rascou a vňaťou. Pridáme vajíčko, múky a zamiešame. Vytvarujeme hrubšie burgre, oni ešte spľasknú.
- Parmezán nastrúhame najemno, premiešame s pomletými vločkami a placky obalíme v tejto zmesi. Poukladáme ich na papier na pečenie. Mrkvu poriadne očistíme pod vodou. Neošúpeme, len prekrojíme pozdĺžne na štvrtinky. Polejeme olivovým olejom a posypeme soľou. Naukladáme medzi burgre a pečieme spolu na 180 stupňov zhruba 25 minút dozlatista.
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou a uvaríme 10 - 12 minút domäkka. Vodu zlejeme, pridáme kus masla, soľ a vňať.
Poznámka k receptu
TIP: Tieto burgre sú výborné aj ako vegetariánsky variant namiesto mäsa v hamburgeri. Ak chcete bezlepkovú verziu, pridajte ryžovú múku a obaľte v bezlepkových ovsených vločkách. Ak si chcete urýchliť proces, zemiaky šupnite pomedzi burgre k mrkve na plech.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Dalo by sa to pls aj grilovat v tejto forme? Vdak
Janka neskúšala som ešte.
Tinka prosím vás my máme na záhrade kopec tých bielych tekvic u nás to voláme dyna, dalo by sa namiesto cukety používať táto tekvica myslím vo vašich receptoch.. Cukety nemáme ale tekvice kopec ďakujem
Sú úžasne,len tie moje sa neprepiekli zvnútra celkom dobre,tak som dopekala ? dakujem za skvele nápady Tinka
Prave som ich vybrala z rury, zle sa odlepuju z papiera na pecenie, rozpadaju sa a na vrchu burgrov mi ostala akoby muka z ovsenych vkociek taka sucha.
celkovo mi pri recepte chyba gramaz cukety, velkost lyziciek korenin, no pripravte sa na improvizaciu , neviem ci ich treba obratit pocas pecenia:(((
Fotka vyzera super, preto som ich chcela urobit.
Mne sa naopak všetkým komentárom recept podaril. Bol velmi chutny. Jedine co som nedala su ovsené vlocky, tie mi kazia chut vsade a miesto toho som pridala o lyžicu viac muky. Syr som nepoužila tvrdý ale struhanu mozzarelu. Bolo to o to viac makkucke vo vnutri a zvonka pekne prepecene. Odprucam piect ako Tinka pise 25min bez ventilátora ale po 25min ventilátor zapnúť nech sa vam 5min schrumkaveju. Za mna recept odporúčam. Aj malému 2r synovi velmi chutilo.
Pochutili sme si, určite budeme robiť pravidelne. 🙂
Famózne. Síce sa trochu roztiekli, ale keď vychladli, držali formu ?. Piekla som ich dlhsie.
Vynikajuce, robime ich pravidelne. Dakujeme Tinka za skvely recept.
Toto je TOP recept. Vždy keď ich robím teším sa ako malé decko. Tinka tvoje recepty milujem. Ďakujem za tvoju skvelú prácu.
Jarmilka dakujem za mile slova
Áno je to dobré, akurát by som druhýkrát piekla na vyššej teplote, vôbec som to nemala zospodu prepečene.Nechapem Tinka ako sa ti mohli tak pripiect na 180 st. ako máš na obrázku..
Výborný receptík Tinka, robila som hneď dvojitú dávku. Chceli sme ich skúsiť aj studené, ale neostali 🙂