Stvorená pre pravých gurmánov 🙂
Nátierky sú u nás v kurze. Preto vám s radosťou predstavujem môj nátierkový klenot. Je stvorená pre pravých gurmánov 🙂 Výrazná chuť cvikle, zjemnená maslom, odľahčená lučinou s finálnym štipľavým akcentom po čerstvom chrene. Tá úžasná farba je len začiatok, čím vás dostane do kolien 🙂 Je tak vychutená, že k nej nepotrebujete nič. Len kúsok tortilly alebo čerstvý chlebík 🙂
Množstvo | Príprava |
2-3 osoby | 5 min. |
Doba varenia |
45 min. |
|
|
Nátierky sú u nás v kurze. Preto vám s radosťou predstavujem môj nátierkový klenot. Je stvorená pre pravých gurmánov 🙂 Výrazná chuť cvikle, zjemnená maslom, odľahčená lučinou s finálnym štipľavým akcentom po čerstvom chrene. Tá úžasná farba je len začiatok, čím vás dostane do kolien 🙂 Je tak vychutená, že k nej nepotrebujete nič. Len kúsok tortilly alebo čerstvý chlebík 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 2 ks cvikla
- 150 gram lučina cream cheese alebo philadelphia
- 30-40 gram maslo Liptov
- 1-2 PL parmezán najemno strúhaný
- citrónová šťava
- drvená rasca
- čerstvá pažítka
- himalájska soľ
- 1/2 ks čerstvý chren
Množstvo: osoby
Postup prípravy
- Cviklu si v šupke dáme variť domäkka, cca 45 min. Cvikla musí byť celá ponorená a prikrytá pokrievkou. Keď je hotová, vyberieme, ošúpeme a ešte teplú pridáme do mixéra s S nožmi.
- K cvikle pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem chrenu a vymixujeme na hladký nadýchaný krém. Podľa potreby dochutíme a na záver najmeno nastrúhame čerstvý chren. Výborná je s domácimi špaldovými tortillami ( domace spaldove tortilly ) alebo bagetkami.
Poznámka k receptu
TIP : Čím viac lučiny pridáte, tým bude ružovejšia a jemnejšia.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
prave sme dojedli. bolo to super! a to hovorim ako pravy cviklovy neznasac. aj deturencom chutilo. mooc chutilo. takze velmi pekne dakujeme. bol to prvy recept z tvojho blogu, ktory sme skusili a po tomto uspechu, urcite nie posledny! 😉
dakujeme!
Fantasticka pomazanka, jemna chut cvikli v tomto spojeni ma prijemne prekvapila. Dali sme si k tomu domaci kvaskovy chlieb a hody sa mohli zacat. Vdaka Tinka za Vase chutne napady!?