Domov / Recept / Cviklová lučina s čerstvým chrenom

Cviklová lučina s čerstvým chrenom

Stvorená pre pravých gurmánov 🙂

Cviklová lučina s čerstvým chrenom
Cviklová lučina s čerstvým chrenom
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nátierky sú u nás v kurze. Preto Vám s radosťou predstavujem môj nátierkový klenot. Je stvorená pre pravých gurmánov 🙂 Výrazná chuť cvikle, zjemnená maslom, odľahčená lučinou s finálnym štipľavým akcentom po čerstvom chrene. Tá úžasná farba je len začiatok, čím Vás dostane do kolien 🙂 Je tak vychutená, že k nej nepotrebujete nič. Len kúsok tortilly alebo čerstvý chlebík 🙂
Množstvo Príprava
2-3 osoby 5 min
Doba varenia
45 min
Množstvo Príprava
2-3 osoby 5 min
Doba varenia
45 min
Cviklová lučina s čerstvým chrenom
Cviklová lučina s čerstvým chrenom
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nátierky sú u nás v kurze. Preto Vám s radosťou predstavujem môj nátierkový klenot. Je stvorená pre pravých gurmánov 🙂 Výrazná chuť cvikle, zjemnená maslom, odľahčená lučinou s finálnym štipľavým akcentom po čerstvom chrene. Tá úžasná farba je len začiatok, čím Vás dostane do kolien 🙂 Je tak vychutená, že k nej nepotrebujete nič. Len kúsok tortilly alebo čerstvý chlebík 🙂
Množstvo Príprava
2-3 osoby 5 min
Doba varenia
45 min
Množstvo Príprava
2-3 osoby 5 min
Doba varenia
45 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Cviklu si v šupke dáme variť domäkka - cca 45 min. Cvikla musí byť celá ponorená a prikrytá pokrievkou. Keď je hotová, vyberieme, ošúpeme a ešte teplú pridáme do mixéra s S nožmi.
  2. K cvikle pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem chrenu a vymixujeme na hladký nadýchaný krém. Podľa potreby dochutíme a na záver nastrúhame najemno čerstvý chren. Výborná je s domácimi špaldovými tortillami ( domace spaldove tortilly ) alebo bagetkami.
    K cvikle pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem chrenu a vymixujeme na hladký nadýchaný krém. Podľa potreby dochutíme a na záver nastrúhame najemno čerstvý chren. Výborná je s domácimi špaldovými tortillami ( <a title="domace spaldove tortilly" href="https://www.tinkinerecepty.sk/domace-spaldove-tortilly/">domace spaldove tortilly</a> ) alebo bagetkami.
Poznámka k receptu

TIP : čím viacej lučiny pridáte tým bude ružovejšia a jemnejšia.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Rybičková nátierka

blesková, zdravá a chutná Rybičková nátierka Hodnotienie: 12 Hodnotenie: 3.17 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Jeden komentár

  1. prave sme dojedli. bolo to super! a to hovorim ako pravy cviklovy neznasac. aj deturencom chutilo. mooc chutilo. takze velmi pekne dakujeme. bol to prvy recept z tvojho blogu, ktory sme skusili a po tomto uspechu, urcite nie posledny! 😉
    dakujeme!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.