Cviklové čatní s cuketovými plackami

Tá kombinácia chutí je proste neskutočná. Musíte vyskúšať 🙂

Cviklové čatní s cuketovými plackami
Cviklové čatní s cuketovými plackami
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tá chuť je FENOMENÁLNA. Roky som nejedla cviklu, lebo mi nechutila, resp. som ju nevedela poriadne pripraviť a najmä dochutiť. Nechápem, ako som mohla bez tej chuti žiť 😀 Naučím vás to? Vyskúšate? Neobanujete 😉 A tá farba, tá ma zakaždým dostane do kolien 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Cviklové čatní s cuketovými plackami
Cviklové čatní s cuketovými plackami
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tá chuť je FENOMENÁLNA. Roky som nejedla cviklu, lebo mi nechutila, resp. som ju nevedela poriadne pripraviť a najmä dochutiť. Nechápem, ako som mohla bez tej chuti žiť 😀 Naučím vás to? Vyskúšate? Neobanujete 😉 A tá farba, tá ma zakaždým dostane do kolien 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Pór si nakrájame najemno a osmahneme na oleji cca 2 minútky. Pridáme najemno nasekaný cesnak, cca 2 minútky necháme prehriať, aby sa spojili chute. Pridáme nahrubo nastrúhanú cviklu, rozmixované rajčiny (aj so šupou), drvenú rascu, nakrájanú bazalku, podlejeme trochou vody (aby bola cvikla zaliata) a pod pokrievkou dusíme cca 15 minút, pokým cvikla nebude mäkká.
  2. Pokým sa nám dusí čatní, pripravíme si placky. Cuketu nastrúhame nahrubo, posolíme a necháme chvíľu odstáť, aby pustila šťavu. V rukách ju vyžmýkame (vodu nemusíte vylievať, môžete ju pridať, napr. aj do cvikly) a pridáme nastrúhaný syr, pomleté ovsené vločky, vajíčko, cesnak, pór, drvenú rascu, soľ a zamiešame. Na troche oleja opražíme z oboch strán a pokladáme na kuchynskú utierku, aby sme z placiek vysali prebytočnú masť.
  3. Keď je už cvikla mäkká a voda zredukovaná, nastrúhame hojne parmezánu, pridáme asi pol deci mlieka, podľa chuti trošku citrónovej šťavy a soľ. Aby sme mali omáčku kompaktnú a nie vodovú, pridala som asi 1/2 čajovej lyžičky zemiakového škrobu.
  4. A to je celý zázrak 🙂 Bon appetit!
Poznámka k receptu

Zdroj inšpirácie: www.zdravepecenie.sk

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.85 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

2 komentáre

  1. ja som tiez z tych, co uz len pri pohlade na cviklu vzdy mali husiu kozu, no ale kedze som aj anemicka, tak hladam sposoby, aby mi zachutila a dnes som uvarila toto catni s plackami a je to priam uzasne, nechapem ako som mohla cviklu nelubit, alebo skor ako ma mohlo nenapadnut, ze to je len tym, ze ju ludia nevedia pripravovat tak aby bola chutna 🙂 velka vdaka, skusim aj vsetky ostatne recepty s cviklou 🙂

  2. V živote nikdy som zatiaľ nejedla lepšie upravenú cviklu ako na spôsob tohto čatní! Tým som hádam povedala všetko 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.