Domov / Recept / Fusilli s cuketovým suggom

Fusilli s cuketovým suggom

Výborná jesenná delikatesa pre malých aj veľkých 🙂

Fusilli s cuketovým suggom
Fusilli s cuketovým suggom
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 3.83
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca omáčka, plná chuť zeleniny, letných sladkých rajčín, jemne kyselkavá s vôňou bazalky a zjemnená smotanou. Keď ju raz vyskúšate, úplne si vás tá chuť podmaní 🙂 Keď som ju prvýkrát ochutnala u mojej kamarátky Lucky, vedela som, že to bude láska.
Množstvo
2 porcie
Množstvo
2 porcie
Fusilli s cuketovým suggom
Fusilli s cuketovým suggom
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 3.83
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca omáčka, plná chuť zeleniny, letných sladkých rajčín, jemne kyselkavá s vôňou bazalky a zjemnená smotanou. Keď ju raz vyskúšate, úplne si vás tá chuť podmaní 🙂 Keď som ju prvýkrát ochutnala u mojej kamarátky Lucky, vedela som, že to bude láska.
Množstvo
2 porcie
Množstvo
2 porcie
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo a poriadne zamiešame, aby sa roztopilo.
  2. Na oleji si osmahneme cibuľku dosklovita, cca 3 minúty. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a 2 minúty prehrejeme, aby sa nám spojili chute. Pridáme na drobné kocky nakrájanú cuketu, kápiu, bazalku, oregano, korenie a osmahneme.
  3. Medzitým si v mixéri rozmixujeme rajčiny a jabĺčko, kľudne aj so šupami a pridáme k zmesi. Dusíme domäkka. Dochutíme soľou, sójovou omáčkou, citrónovou šťavou, muškátovým orieškom a smotanou. Zredukujeme. Ak je omáčka veľmi riedka, nastrúhame do nej parmezán, alebo na špičku lyžičky zemiakový škrob.
  4. Servírujeme s domácim opečeným špekom a postrúhané parmezánom. Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu

TIP : Je výborná, keď v nej zostanú kúsky, ale podľa chuti si ju môžete na záver aj úplne rozmixovať. Ak nechcete kombinovať ovocie so zeleninou, vynechajte jabĺčko a pridajte trošku trstinového cukru. Dá sa aj zavariť a je vynikajúca aj na zimu. Otvoríte, prehrejete a máte obed 🙂 Zavárame bez smotany a parmezánu!

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé americké pučené zemiaky

Výborný recept z tradičnej slovenskej kuchyne Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé …

5 komentárov

  1. Výborne.. zaraďujem do zoznamu obľubených jedál.

  2. Vynikajuca omacka! Akurat kapiu som nedala.

  3. Konečne som našla recepty podla mojho gusta, keďže máme záhradu a stále rozmýšľam, čo z tej úrody pripraviť. (Práve varím už druhýkrát túto vašu svkelú omáčku). Ďakujem Tinka. PS: na FB ste spomínala, že s mamou uvažujete, že by ste možno vydali knihu o pestovaní bez chem. postrekov, nakoľko vaša mama pestuje v biokvalite o čo sa snažíme aj my. Isto by sme si ju kúpili. Prepáčte, že som ten koment hodila sem, ale FB ma zablokoval. Idem sa tu ešte rozhliadnúť – som tu nová a váš web ma očaril. Držím vám palce, nech sa vám darí.

  4. mnam skvelá omáčka, ja som do nej pridala aj hrst červenej šošovice, a vlastne môže si tam každý pridať co chce, co ľúbi. vymixovala som ponornym mixérom a potom už len lyžice buchali o taniere 🙂 ďakujem za úžasný recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.