Domov / Recept / Fusilli s cuketovým suggom

Fusilli s cuketovým suggom

Výborná jesenná delikatesa pre malých aj veľkých 🙂

Fusilli s cuketovým suggom
Fusilli s cuketovým suggom
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca omáčka, plná chuť zeleniny, letných sladkých rajčín, jemne kyselkavá s vôňou bazalky a zjemnená smotanou <3 túto keď raz vyskúšate, úplne si Vás tá chuť podmaní :) Keď som ju prvýkrát ochutnala u mojej kamarátky Lucky, vedela som, že to bude láska <3
Množstvo
2 porcie
Množstvo
2 porcie
Fusilli s cuketovým suggom
Fusilli s cuketovým suggom
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca omáčka, plná chuť zeleniny, letných sladkých rajčín, jemne kyselkavá s vôňou bazalky a zjemnená smotanou <3 túto keď raz vyskúšate, úplne si Vás tá chuť podmaní :) Keď som ju prvýkrát ochutnala u mojej kamarátky Lucky, vedela som, že to bude láska <3
Množstvo
2 porcie
Množstvo
2 porcie
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo a poriadne zamiešame, aby sa roztopilo.
  2. Na oleji si osmahneme cibuľku do sklovita, cca 3 minuty. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a 2 minuty prehrejeme, aby sa nám spojili chute. Pridáme nakrájanú na drobné kocky cuketu, kápiu, bazalku, oregano, korenie a osmahneme.
  3. Medzitým si v mixéri rozmixujeme rajčiny a jabĺčko, kľudne aj so šupami a pridáme k zmesi. Dusíme do mäkka. Dochutíme soľou, sójovou omáčkou, citrónovou šťavou, muškátovým orieškom a smotanou. Zredukujeme..ak je omáčka moc riedka, nastrúhame do nej parmezán, alebo na špičku lyžičky zemiakového škrobu.
  4. Servírujeme s domácim opečeným špekom a postrúhané parmezánom 🙂 Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu

TIP : je výborná, keď v nej zostanú kúsky, ale podľa chuti si ju môžete na záver aj úplne rozmixovať. Ak nechcete kombinovať ovocie so zeleninou, dajte bez jabĺčka a pridajte trošku trstinového cukru. Dá sa aj zavariť, je vynikajúca aj na zimu, otvoríte, prehrejete a máte obed 🙂 Zavárame bez smotany a parmezánu!

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Plnené šampiňóny

šťavnaté vynikajúce a chutné Plnené šampiňóny Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 3.33 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

3 komentáre

  1. Výborne.. zaraďujem do zoznamu obľubených jedál.

  2. Vynikajuca omacka! Akurat kapiu som nedala.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.