Sladkosť, ktorú nám deti s obľubou drankajú v obchode - zdravšie, výživnejšie a stále chutne 🙂 A navyše úúplne jednoducho :* Piškotá je jemná a nadýchaná, džem celý rez zvláčni a plnka oživí. Vynikajúca nielen na oslavy, ale aj na bežné dni :*
Sladkosť, ktorú nám deti s obľubou drankajú v obchode - zdravšie, výživnejšie a stále chutne 🙂 A navyše úúplne jednoducho :* Piškotá je jemná a nadýchaná, džem celý rez zvláčni a plnka oživí. Vynikajúca nielen na oslavy, ale aj na bežné dni :*
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov hore dole bez ventilátora. Vajcia vyberieme z chladničky, oddelíme si bielka a žĺtka. 5 bielok a 1 žĺtko si necháme chvíľu vonku, aby získali izbovú teplotu. Múky, kakao a prášok do pečiva si dáme do misky a metličkou poriadne premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
Odstáte bielka dáme do mixéra so štipkou soli a necháme rozšlahať. Keď sa nám už začnú z bielkov robiť bublinky, po lyžiciach postupne zapracujeme cukor. Necháme dotuha vyšlahať cca 3 minútky. Pridáme žĺtko, kokosový olej, zašlaháme ešte pol minutky. Ak chcete rezy nadýchanejšie, suchú zmes ingrediencií si preosejeme do pripraveného cesta a jemne ručne spolu zapracujeme dokopy. Ja som len znížila obrátky na robote, pomaly zmes vysypala a nechala krátko zapracovať.
Plytký plech na pečenie si vymažeme trochou masla, aby sa nám papier na pečenie prilepil a neposúval sa nám. Prilepíme oň papier. Zmes rovnomerne rozotrieme na papier, nie úplne k okrajom, necháme asi 2-3 centimetra voľného. Pečieme 15 minút.
Korpus necháme vychladnúť a stiahneme z neho papier na pečenie. Pozdĺžne ho prekrojíme napoly. Tvaroh aj šlahačku dáme do misky a spolu metličkovým mixérom vyšlaháme v krém. Ak chcete mať rezy jemnejšie, môžete urobiť krém len zo šlahačky. Prípadne tvaroh nahradiť ricottou. Na vrchnú vnútornú stranu natrieme džem, na spodnú krém, jemne zlepíme a dáme stuhnúť do chladničky na 2-4 hodiny. Po stuhnutí nakrájame.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Tinka, prosím, na aký veľký plech je toto množstvo cesta? Ďakujem vopred za odpoveď ?