Detský mliečny rez

Detský mliečny rez
Detský mliečny rez
Hodnotienie: 21
Hodnotenie: 4.1
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Sladkosť, ktorú nám deti s obľubou drankajú v obchode - zdravšie, výživnejšie a stále chutne 🙂 A navyše úúplne jednoducho :* Piškotá je jemná a nadýchaná, džem celý rez zvláčni a plnka oživí. Vynikajúca nielen na oslavy, ale aj na bežné dni :*
Množstvo Príprava
6 ks 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
6 ks 20 min
Doba varenia
15 min
Detský mliečny rez
Detský mliečny rez
Hodnotienie: 21
Hodnotenie: 4.1
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Sladkosť, ktorú nám deti s obľubou drankajú v obchode - zdravšie, výživnejšie a stále chutne 🙂 A navyše úúplne jednoducho :* Piškotá je jemná a nadýchaná, džem celý rez zvláčni a plnka oživí. Vynikajúca nielen na oslavy, ale aj na bežné dni :*
Množstvo Príprava
6 ks 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
6 ks 20 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov hore dole bez ventilátora. Vajcia vyberieme z chladničky, oddelíme si bielka a žĺtka. 5 bielok a 1 žĺtko si necháme chvíľu vonku, aby získali izbovú teplotu. Múky, kakao a prášok do pečiva si dáme do misky a metličkou poriadne premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
  2. Odstáte bielka dáme do mixéra so štipkou soli a necháme rozšlahať. Keď sa nám už začnú z bielkov robiť bublinky, po lyžiciach postupne zapracujeme cukor. Necháme dotuha vyšlahať cca 3 minútky. Pridáme žĺtko, kokosový olej, zašlaháme ešte pol minutky. Ak chcete rezy nadýchanejšie, suchú zmes ingrediencií si preosejeme do pripraveného cesta a jemne ručne spolu zapracujeme dokopy. Ja som len znížila obrátky na robote, pomaly zmes vysypala a nechala krátko zapracovať.
  3. Plytký plech na pečenie si vymažeme trochou masla, aby sa nám papier na pečenie prilepil a neposúval sa nám. Prilepíme oň papier. Zmes rovnomerne rozotrieme na papier, nie úplne k okrajom, necháme asi 2-3 centimetra voľného. Pečieme 15 minút.
  4. Korpus necháme vychladnúť a stiahneme z neho papier na pečenie. Pozdĺžne ho prekrojíme napoly. Tvaroh aj šlahačku dáme do misky a spolu metličkovým mixérom vyšlaháme v krém. Ak chcete mať rezy jemnejšie, môžete urobiť krém len zo šlahačky. Prípadne tvaroh nahradiť ricottou. Na vrchnú vnútornú stranu natrieme džem, na spodnú krém, jemne zlepíme a dáme stuhnúť do chladničky na 2-4 hodiny. Po stuhnutí nakrájame.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Jeden komentár

  1. Tinka, prosím, na aký veľký plech je toto množstvo cesta? Ďakujem vopred za odpoveď ?

Napísať odpoveď pre Erika Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.