Domov / Recipe / Domáce karamelky

Domáce karamelky

Chcete vyskúšať doma spraviť cukríky? Najvyšší čas 🙂

Domáce karamelky
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Karamelky sú akurát, ani tvrdé, ani mäkké a chuťovo fantasticky krémové.
Domáce karamelky
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Karamelky sú akurát, ani tvrdé, ani mäkké a chuťovo fantasticky krémové.
Ingredients
Servings:
Instructions
  1. Cukor si dáme na suchú panvicu a skaramelizujeme na malom ohni, aby sa nám nepripálil, lebo zhorkne. Opatrne pridáme maslo, začne to peniť a prilejeme ZOHRIATU smotanu.. Začne to obrovsky peniť, nezľaknúť sa, miešať a odstaviť z ohňa, ak je všetko rozpustené. Miešame stále, aby neboli hrudky. Pena trochu ustane a my môžeme naliať do silikónových formičiek (mali v Lidli, ešte stále majú). Kľudne s drevenou vareškou alebo lyžičkou, pekne sa nám bude liať. Ak chceme úplne tvrdé karamelky, dáme 20 ml smotany. Ak chceme krowkoidné, dáme 40 ml..Redšie sú fantasmagorické, len sa ťažko vyberajú z formičky, čiže skôr vyliať na plech s papierom na pečenie a vyrezať alebo nakrájať. Tvrdé karamelky tuhnú hneď, redším môžeme pomôcť v mrazničke. Na obrázku sú karamelky s 20 ml smotany, čím viac smotany, tým budú bledohnedšie. Karamelky môžeme home made zabaliť do celofánu.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Lupačkové škoricové osie hniezda

jemnučké s okatou striedkou 🙂 Lupačkové škoricové osie hniezda Votes: 3 Rating: 4.67 You: Rate …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *