Zapečené „všeličo“ s quinoa a šalátom z čiernej reďkovky

Chutný vege obed – jednoduchý na prípravu.

Zapečené "všeličo" s quinoa a šalátom z čiernej reďkovky
Zapečené "všeličo" s quinoa a šalátom z čiernej reďkovky
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Množstvo Príprava
2 osoby 25 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
2 osoby 25 min
Doba varenia
25 min
Zapečené "všeličo" s quinoa a šalátom z čiernej reďkovky
Zapečené "všeličo" s quinoa a šalátom z čiernej reďkovky
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Množstvo Príprava
2 osoby 25 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
2 osoby 25 min
Doba varenia
25 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Všetku zeleninu, čo doma máme, si ošúpeme, nakrájame a zapečieme. Ja som mala cuketu, mrkvu, petržlen, hokkaido, zemiak - nakrájame, pridáme pretlačený cesnak, nakrájaný pór, soľ, korenie, muškátový orech, bazalku, petrželku, pizza korenie, vajce, trošku šľahačkovej smotany a dobre premiešame. Na záver jemne primiešame nakrájané cherry rajčinky. Môžete pridať aj hrášok, kukuricu, cícer či reďkovku.
    Všetku zeleninu, čo doma máme, si ošúpeme, nakrájame a zapečieme. Ja som mala cuketu, mrkvu, petržlen, hokkaido, zemiak - nakrájame, pridáme pretlačený cesnak, nakrájaný pór, soľ, korenie, muškátový orech, bazalku, petrželku, pizza korenie, vajce, trošku šľahačkovej smotany a dobre premiešame. Na záver jemne primiešame nakrájané cherry rajčinky. Môžete pridať aj hrášok, kukuricu, cícer či reďkovku.
  2. Masu vyklopíme do zapekacej misky, struhneme parmezánom a syrom a dáme piecť na 200 stupňov cca 20-30 minút.
  3. Quinou poriadne prepláchneme v teplej vode, aby sa zbavila horkosti, opražíme chviľku na masle, posolíme, zalejeme vodou a varíme cca na 15 minút - podobne ako ryžu.
  4. Čiernu reďkovku si ošúpeme, nastrúhame, nasolíme, pridáme trošku vody, šťavu z citróna a petrželku. Vynikajúca zálievka je balsamico, dijon horčica, soľ, cukor, petrželka.
Poznámka k receptu

Quinoa (vyslovuje sa keen-wah) má vysoký obsah živín, je bohatá na bielkoviny, vápnik, železo, mangán, horčík, draslík, tryptofán, thiamín, riboflavín, kyselinu listovú, beta-karotén, fosfor, vitamín C atď. Vysokým obsahom aminokyselín sa približuje sóji. Významný podiel aminokyseliny hystidínu je dôležitý vo výžive kojencov a malých detí. Je ľahko stráviteľná, má nízky glykemický index a neobsahuje lepok, preto je vhodná aj pre celiatikov. Pôsobí protizápalovo, má pozitívny vplyv na srdce, cievy, kosti a zuby. Pomáha pri migrénach, depresii, únave, úzkosti a strese. Odporúča sa aj pre športovcov, pretože pomáha budovať svalovú hmotu. Olej z quinoy je vďaka významnému množstvu antioxidantov veľmi stabilný a kvalitný.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.85 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.