Domov / Recept / Dyňový vývar

Dyňový vývar

bez zvyškov

Dyňový vývar
Dyňový vývar
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tento vývar, okrem toho, že je liečivý, ako napokon každá polievka, je aj jedinečný, nakoľko je vlastne uvarený z „odpadu“, respektíve zo zvyškov. Rada varím týmto spôsobom, pretože jednak dokážeme spotrebovať to, čo nám ostane, a zároveň telu dodáme potrebné vitamíny aj živiny, a ešte to aj celé chutí. Vždy mám veľkú radosť, keď mi napíšete, že moje recepty sú variabilné, že ich dokážete prispôsobiť svojej chladničke a v chuti sa nič nezmení. Aj táto polievočka vás príjemne prekvapí neskutočnou farbou, úžasnou vôňou, plnou chuťou. Uvarenú ju máte naozaj rýchlo a s minimom práce. Nuž, čo viac si ešte priať!
Množstvo Príprava
6 porcii 5 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
6 porcii 5 min
Doba varenia
30 min
Dyňový vývar
Dyňový vývar
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tento vývar, okrem toho, že je liečivý, ako napokon každá polievka, je aj jedinečný, nakoľko je vlastne uvarený z „odpadu“, respektíve zo zvyškov. Rada varím týmto spôsobom, pretože jednak dokážeme spotrebovať to, čo nám ostane, a zároveň telu dodáme potrebné vitamíny aj živiny, a ešte to aj celé chutí. Vždy mám veľkú radosť, keď mi napíšete, že moje recepty sú variabilné, že ich dokážete prispôsobiť svojej chladničke a v chuti sa nič nezmení. Aj táto polievočka vás príjemne prekvapí neskutočnou farbou, úžasnou vôňou, plnou chuťou. Uvarenú ju máte naozaj rýchlo a s minimom práce. Nuž, čo viac si ešte priať!
Množstvo Príprava
6 porcii 5 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
6 porcii 5 min
Doba varenia
30 min
Postup prípravy
  1. Do kanvice dáme zovrieť 2 litre vody.
  2. Cesnak nakrájame nadrobno a na panvici rozhorúčime maslo. Necháme ich aj s celou rascou minútku speniť. Následne pridáme vnútro z tekvice – vlásočnice aj jadierka. Zamiešame a poprášime mletou červenou paprikou, zároveň pridáme prepolené čerstvé papriky a prepolené rajčiny. Následne pridáme to, čo nám v chladničke zo zeleniny zostalo, netreba sa báť kombinácií. Vhodíme vňate, zalejeme vriacou vodou a varíme približne 20 minút.
  3. Tekvicu nakrájame na hrubšie pásiky, pridáme fazulové struky vcelku a necháme variť 10 minút.
  4. Vývar scedíme, struky vyberieme, spolu s uvarenou tekvicou nakrájame na menšie kúsky a vložíme späť do polievky. Pridáme hrášok a necháme ešte 2 minutky povariť.
  5. Dochutíme mojím srdcovým kvartetom – soľou, citrónovou šťavou, čerstvou petržlenovou vňaťou a medom.
Poznámka k receptu

TIP: Do polievky môžete vhodiť akúkoľvek zostatkovú zeleninu proste kúsok toho a toho, čo vám zostane v chladničke z obeda, či raňajok. Vývar dostane úžasne na chuti.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Rajčinová s bryndzou

rýchla letná polievočka Rajčinová s bryndzou Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.