bez zvyškov
Tento vývar, okrem toho, že je liečivý, ako napokon každá polievka, je aj jedinečný, nakoľko je vlastne uvarený z „odpadu“, respektíve zo zvyškov. Rada varím týmto spôsobom, pretože jednak dokážeme spotrebovať to, čo nám ostane, a zároveň telu dodáme potrebné vitamíny aj živiny, a ešte to aj celé chutí. Vždy mám veľkú radosť, keď mi napíšete, že moje recepty sú variabilné, že ich dokážete prispôsobiť svojej chladničke a v chuti sa nič nezmení. Aj táto polievočka vás príjemne prekvapí neskutočnou farbou, úžasnou vôňou, plnou chuťou. Uvarenú ju máte naozaj rýchlo a s minimom práce. Nuž, čo viac si ešte priať!
Množstvo | Príprava |
6 porcii | 5 min |
Doba varenia |
30 min |
|
|
Tento vývar, okrem toho, že je liečivý, ako napokon každá polievka, je aj jedinečný, nakoľko je vlastne uvarený z „odpadu“, respektíve zo zvyškov. Rada varím týmto spôsobom, pretože jednak dokážeme spotrebovať to, čo nám ostane, a zároveň telu dodáme potrebné vitamíny aj živiny, a ešte to aj celé chutí. Vždy mám veľkú radosť, keď mi napíšete, že moje recepty sú variabilné, že ich dokážete prispôsobiť svojej chladničke a v chuti sa nič nezmení. Aj táto polievočka vás príjemne prekvapí neskutočnou farbou, úžasnou vôňou, plnou chuťou. Uvarenú ju máte naozaj rýchlo a s minimom práce. Nuž, čo viac si ešte priať!
|
Čo budeme potrebovať
- 5 ks cesnak
- 1 malá hokkaido tekvica
- 1 ks zelená paprika
- 1/2 ks červená paprika
- 2 ks rajčina
- 2 hrste fazuľové struky zelené alebo žlté
- 1 hrsť mladý hrášok
- ľubovoľné vňate - zelerová, mrkvová, petržlenová
- na dochutenie rasca, mletá červená paprika, soľ, citrón, med, petržlenová vňať
Množstvo: porcii
Postup prípravy
- Do kanvice dáme zovrieť 2 litre vody.
- Cesnak nakrájame nadrobno a na panvici rozhorúčime maslo. Necháme ich aj s celou rascou minútku speniť. Následne pridáme vnútro z tekvice – vlásočnice aj jadierka. Zamiešame a poprášime mletou červenou paprikou, zároveň pridáme prepolené čerstvé papriky a prepolené rajčiny. Následne pridáme to, čo nám v chladničke zo zeleniny zostalo, netreba sa báť kombinácií. Vhodíme vňate, zalejeme vriacou vodou a varíme približne 20 minút.
- Tekvicu nakrájame na hrubšie pásiky, pridáme fazulové struky vcelku a necháme variť 10 minút.
- Vývar scedíme, struky vyberieme, spolu s uvarenou tekvicou nakrájame na menšie kúsky a vložíme späť do polievky. Pridáme hrášok a necháme ešte 2 minutky povariť.
- Dochutíme mojím srdcovým kvartetom – soľou, citrónovou šťavou, čerstvou petržlenovou vňaťou a medom.
Poznámka k receptu
TIP: Do polievky môžete vhodiť akúkoľvek zostatkovú zeleninu proste kúsok toho a toho, čo vám zostane v chladničke z obeda, či raňajok. Vývar dostane úžasne na chuti.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tato polievka je skutocne vynikajuca.
Kedze som ju varila aj pre deti pouzila som menej cesnaku a doplnila aj mrkvu a zeler. Skvele vyuzitie duziny z tekvice.
Velmi nam chutila, dakujem za recept.