Domov / Recept / Londýnske rezy

Londýnske rezy

jemný, nežný, zľahka osviežujúci s plnou dávkou orechov

Londýnske rezy
Londýnske rezy
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mlska k víkendovej kávičke ? Taká ta rýchlovky, bez veľkej námahy, ktorá zmizne mávnutím čarovného prútika ? Čo viac si priať ? Rezy, ktoré som ochutnala u Kamilky v Tajomstve jej kuchyne a ihneď som si ich zamilovala. Krehké cesto, kyselkavá vrstva osviežujúceho džemu a navrchu ľahká "pusinková" oriešková vrstva ☺️ S kopčekom šľahačky je to dokonalý zážitok k nedeľnej kávičke ?
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
20 min
Londýnske rezy
Londýnske rezy
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mlska k víkendovej kávičke ? Taká ta rýchlovky, bez veľkej námahy, ktorá zmizne mávnutím čarovného prútika ? Čo viac si priať ? Rezy, ktoré som ochutnala u Kamilky v Tajomstve jej kuchyne a ihneď som si ich zamilovala. Krehké cesto, kyselkavá vrstva osviežujúceho džemu a navrchu ľahká "pusinková" oriešková vrstva ☺️ S kopčekom šľahačky je to dokonalý zážitok k nedeľnej kávičke ?
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
20 min
Postup prípravy
  1. Rúru si dáme rozohriať na 180 stupňov hore dole bez ventilátora.
  2. Všetky suroviny na cesto si dáme do misky a rukou spracujeme v nelepivé cesto. Tortovú formu na pečenie si vymažeme maslom, vysypeme múkou a rukou roztlačíme cesto. Na cesto natrieme brusnicový džem.
  3. Bielka s cukrom a vanilkou si dáme vyšľahať tuhý sneh, trvá to cca 5 minút. Robot vypneme, vsypeme orechy a ručne zamiešame. Natrieme na pripravený korpus a posypeme ešte hrsťou pomletých orechov. Dáme piecť do rúry na 20 minút.
  4. Necháme vychladnúť. Najlepšie rezy chutia s vyšľahanou šľahačkou.
Poznámka k receptu

TIP: Koláč môžete urobiť aj ako rezy na plech, použite dvojnásobné ingrediencie.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kysnutý slivkáč

prvý koláč, ktorý robím keď začne slivkový sezóna Kysnutý slivkáč Hodnotienie: 11 Hodnotenie: 4.18 You: …

Jeden komentár

  1. Síce som musela improvizovať a použila som jahodovo-malinový džem a lieskovce ale vyšlo to super, fakt rýchly a chutný koláčik ❤☺

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.