Výnimočná krémová a nasladlá chuť jarného cukrového hrášku, s príjemným podtónom čerstvej mäty 🙂 Síce olúpanie hrášku niečo trvá, ale to Vám za to stojí veru. 🙂
Jarná hrášková s mätou
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Po potulkách gastronomickým svetom som sa zastavila s rodinkou u mojich priateľov v krásnom penzióne Tematín pri Piešťanoch ( tematin.sk ) a chutnala som u nich túto výbornú polievočku. Bola tak úžasná, že som proste nemohla odolať a pripravila som si ju aj doma. 🙂
Po potulkách gastronomickým svetom som sa zastavila s rodinkou u mojich priateľov v krásnom penzióne Tematín pri Piešťanoch ( tematin.sk ) a chutnala som u nich túto výbornú polievočku. Bola tak úžasná, že som proste nemohla odolať a pripravila som si ju aj doma. 🙂
Jarnú cibuľku aj s cíbikmi aj strúčik cesnaku si nakrájame, prihodíme lístky mäty a speníme dosklovita na masle. Pridáme hrášok a párkrát premiešame. Pridáme rascu a trošku červenej papriky, chvíľku osmahneme a podlejeme vodou.
Varíme 10-15 minút. Do polievky natrháme mozzarellu a dohladka ju vymixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a troškou masla. Podľa chuti môžete pridať aj šľahačkovú smotanu.
Bon appetit 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Súvisiace
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.