Domov / Recept / Jarná lúsková

Jarná lúsková

Je fantastická, kyslo – sladučká po mladom hrášku a fazuľke s jemným maslovým podtónom.

Jarná lúsková
Jarná lúsková
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Priatelia, poznáte ten pocit, keď sa ráno zobudíte, bosou nohou so zalepenými očami vybehnete na mäkký trávnik, zamierite si to do záhrady a ako tak prechádzate záhonmi, skrsne Vám v hlave myšlienka čo uvariť? Tak presne takéto varenie si užívam, keď som u našich na dome.. Pevne verím, že tiež si raz takto s mojou rodinkou budem užívať čaro rodinného domu, čerstvého vzduchu a záhrady. 🙂 Ideálne niekde na Liptove alebo Orave 🙂
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
15-20 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
15-20 min
Jarná lúsková
Jarná lúsková
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Priatelia, poznáte ten pocit, keď sa ráno zobudíte, bosou nohou so zalepenými očami vybehnete na mäkký trávnik, zamierite si to do záhrady a ako tak prechádzate záhonmi, skrsne Vám v hlave myšlienka čo uvariť? Tak presne takéto varenie si užívam, keď som u našich na dome.. Pevne verím, že tiež si raz takto s mojou rodinkou budem užívať čaro rodinného domu, čerstvého vzduchu a záhrady. 🙂 Ideálne niekde na Liptove alebo Orave 🙂
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
15-20 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
15-20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Budeme potrebovať:
    Budeme potrebovať:
  2. Na masle si speníme nakrájanú cibuľku aj cesnak dosklovita cca 5 minút. Pridáme drvenú rascu, trochu červenej papriky, saturejku (je to korenina, ak nemáte, pridajte nakoniec pred dovarením majorán), nakrájané fazuľové lúsky, vylúpaný hrášok a nastrúhanú tekvicu. Všetko spolu necháme cca 5 minút osmahnúť, aby nám to prevoňalo dokopy. Zalejeme 1 litrom vody a varíme cca 10-15 minút domäkka.
    Na masle si speníme nakrájanú cibuľku aj cesnak dosklovita cca 5 minút. Pridáme drvenú rascu, trochu červenej papriky, saturejku (je to korenina, ak nemáte, pridajte nakoniec pred dovarením majorán), nakrájané fazuľové lúsky, vylúpaný hrášok a nastrúhanú tekvicu. Všetko spolu necháme cca 5 minút osmahnúť, aby nám to prevoňalo dokopy. Zalejeme 1 litrom vody a varíme cca 10-15 minút domäkka.
  3. Prilejeme 12 %-tnú smotanu na varenie, pridáme med, nastrúhame muškátový oriešok, trochu pecorina (ovčí parmezán, ak nemáte, pridajte parmezán), osolíme a necháme prejsť varom. Ponorným mixeróm 4-5 krát kratučko mixneme, aby boli chute polievky intenzívne. Robievam to tak vždy, polievkam to pridá výrazne na chuti, zároveň sa zahustia a nemusíte pridávať múku. Prípadne 1/3 polievky aj so zeleninou si odoberiem do mixéra a tam úplne zmixujem. Je to sto a jedno v chuti, vyskúšajte. 🙂
  4. Podávame s čerstvo nasekanou pažítkou a octom/citrónovou šťavou.
    Podávame s čerstvo nasekanou pažítkou a octom/citrónovou šťavou.
Poznámka k receptu

TIP: ak vynecháte zemiak, je to v súlade s delenou stravou 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Jesenná hŕstková

jesenná tradičná zahrievačka Jesenná hŕstková Hodnotienie: 9 Hodnotenie: 2.33 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Polievka …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.