Jarná tekvicová

Jar je tu a s ňou konečne po dlhej zime aj zeleninka. Spravte si túto bleskovú krémovú polievočku a doplňte do tela potrebné vitamíny.

Jarná tekvicová
Jarná tekvicová
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Množstvo Príprava
1,5 - 2 l 5 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
1,5 - 2 l 5 min
Doba varenia
10 min
Jarná tekvicová
Jarná tekvicová
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Množstvo Príprava
1,5 - 2 l 5 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
1,5 - 2 l 5 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: l
Postup prípravy
  1. Na masle si osmahneme nakrájaný cesnak, rascu, červenú papriku a trošku múky na zápražku. Pridáme nastrúhanú tekvicu, cuketu a petržleny, nakrájanú pažítku a petržlenovú vňať, krátko osmahneme a podlejeme vodou. Pridáme bobkový list, príp. kôpor.
  2. Varíme 10 minút, polievku dochutíme pomletým korením, soľou, cukrom, troškou muškátového oriešku a citrónovou šťavou/octom.
  3. Vyberieme bobkový list a polievku párkrát ponorným mixérom rozmixujeme. Nie úplne dohladka, len párkrát, aby sa nám chute prepojili. V prípade chuti môžete pridať mlieko/smotanu.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kokosová kari polievka

blesková, pikantná a úžasná Kokosová kari polievka Hodnotienie: 5 Hodnotenie: 4.2 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

Jeden komentár

  1. A ten mlady hrasok tam kedy ide? V postupe nevidim. A asi olupany ze?

Napísať odpoveď pre Iveta Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.