zdravé, bleskové a fantastické
Neviete čo s prezretými banánmi v špajzi? V chladničke sa na vás usmievajú vajíčka, jogurt a máte aj ovsené vločky? Už dávnejšie som chcela vymyslieť nejaké bleskové zdravé muffinky z ovsených vločiek, ideálne hrnčekové, šup šup mixnúť, zamiešať, do košíčkov a upiecť. A podarili sa mi na výbornú. Malý spráskal hneď tri po sebe tak, že mal až guče za ušami. Nuž niet väčšej radosti, ako keď doma mojim chutí. Vyskúšajte, sú jemnučké a hebké. Recept vhodný aj pre rôzne intolerancie.
Množstvo | Príprava |
6 ks veľkých muffinov | 10 min |
Doba varenia |
20 min |
|
|
Neviete čo s prezretými banánmi v špajzi? V chladničke sa na vás usmievajú vajíčka, jogurt a máte aj ovsené vločky? Už dávnejšie som chcela vymyslieť nejaké bleskové zdravé muffinky z ovsených vločiek, ideálne hrnčekové, šup šup mixnúť, zamiešať, do košíčkov a upiecť. A podarili sa mi na výbornú. Malý spráskal hneď tri po sebe tak, že mal až guče za ušami. Nuž niet väčšej radosti, ako keď doma mojim chutí. Vyskúšajte, sú jemnučké a hebké. Recept vhodný aj pre rôzne intolerancie.
|
Čo budeme potrebovať
- 1/2 šálky datlová pasta alebo 2 prezreté banány, alebo pol šálky jablková výživa
- 2 ks vajcia
- 1 PL med
- 1/2 šálky jogurt alebo ryžová smotana
- 1 šálka ovsené vločky aj bezlepkové
- 1 čl bezfosfátový prášok do pečiva vínny kmeň
- 1 hrsť čokokúsky alebo nasekaná čokoláda
Množstvo: ks veľkých muffinov
Postup prípravy
- Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov bez ventilátora.
- Do sekáčika s S nožmi alebo do mixéra dáme datľovú pastu, vajcia, med, jogurt a rozmixujeme. Následne pridáme vločky a opäť poriadne dokopy premixujeme na cesto. Ak máte výkonný mixér, môžete skúsiť naraz rozmixovať všetky ingrediencie.
- Ručne primiešame prášok do pečiva a čokoládu.
- Do silikónovej formy dáme papierové košíčky a nadávkujeme cesto do troch štvrtín, alebo pod okraj. Dáme piecť na cca 20 minút. Keď zavoňajú, sú hotové. Necháme vychladnúť.
Poznámka k receptu
TIP: Hrnček má objem 300 ml. Ak nemáme datľovú pastu, môžeme použiť aj sušené datle alebo hrozienka. Namočíme ich do vody aspoň na 2 hodiny a potom ich s trochou vody rozmixujeme na pastu. Namiesto pasty môžete použiť aj banán, alebo pyré z jablka. Pri intolerancii na lepok môžete použiť napríklad bezlepkové ovsené vločky.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.