Karamelovo – pekanové košíčky

Karamelovo - pekanové košíčky
Karamelovo - pekanové košíčky
Hodnotienie: 16
Hodnotenie: 3.75
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ďalší neskutočný recept od mojej priateľky Peťky z Little beans bakery​ <3 Jej karamelovo-pekanové košíčky milujem a pre Vás mi prezradila recept. Sú neskutočne krehké a takééé mňam. Proste karamelové 😀 a z kvalitných a zdravých surovín.
Množstvo Príprava
25 kusov 10 min
Doba varenia
30+8 min
Množstvo Príprava
25 kusov 10 min
Doba varenia
30+8 min
Karamelovo - pekanové košíčky
Karamelovo - pekanové košíčky
Hodnotienie: 16
Hodnotenie: 3.75
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ďalší neskutočný recept od mojej priateľky Peťky z Little beans bakery​ <3 Jej karamelovo-pekanové košíčky milujem a pre Vás mi prezradila recept. Sú neskutočne krehké a takééé mňam. Proste karamelové 😀 a z kvalitných a zdravých surovín.
Množstvo Príprava
25 kusov 10 min
Doba varenia
30+8 min
Množstvo Príprava
25 kusov 10 min
Doba varenia
30+8 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: kusov
Postup prípravy
  1. Zo surovín vypracujeme vláčne cesto, zabalíme ho do fólie a na hodinu ho vložíme do chladničky.
  2. Medzitým si uvaríme smotanu s cukrom do medovej konzistenie. Varíme aj cca 30 min, konzistencia musí byt hustá. Premiešajte s orieškami a nechajte vychladnúť, ideálne do druhého dňa.
  3. Rúru si zapneme na 180 stupňov.
  4. Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme ho na pomúčenej podložke na cca. 3mm plát a vykrajujeme kolieska, ktoré následne vkladáme do plechových formičiek. Formičky netreba vymasťovať ani vysypávať. Zo zbytku cesta vykrajujeme hviezdičky, alebo srdiečka na ozdobenie už naplnených košičkov. Pred pečením spravíme do každého košička dierku vidličkou, aby sa nám cesto nenafúklo. Pečieme cca. 8 minút - reps. dozlatova.
  5. Po úplnom vychladnutí upečených košíčkov ich naplníme vychladnutou plnkou a ozdobíme drobnými hviezdičkami alebo srdiečkami.
Poznámka k receptu

Zdroj : Little beans bakery

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

10 komentárov

  1. Ahoj Tinka,tak som skusila tieto kosicky a nabuduce uberem cukru..len sa chcem spytat ci je ich nutne skladovat v chladnicke?

  2. Dobrý deň, robila som tieto košíčky, ale moc sa mi nevydarili 🙁 Plnka mi moc stuhla, skôr som nakladala také kopčeky a bola úplne bledá, neviete mi poradiť prečo?

  3. Tinka treba na to tie kovové formičky alebo to môžem urobiť napríklad aj do silikonových na muffiny?

  4. Mám najskôr upalit z cukru karamel a potom tam dat smotanu?Dakujem

    • to by aj mňa zaujímalo. Vidím, že príspevok je rok starý. Za ten rok ti Tinka neodpovedala? Nuž asi už ani neodpovie…… a možno ani nevie. Jedna vec je recept od niekoho opísať a druha vec je ho skutočne urobiť. Vtedy vieš aj poradiť 🙂

  5. Obrazok vobec nezodpoveda skutocnemu vysledku. Karamelove, bez karamelu? Husta konzistencia plnky sa nikdy nedosiahne a z cukru je potrebnme ubrat aj polovicu.

    • Mne sa podarilo, postupovala som podľa receptu, konzistencia, farba, chuť v poriadku, podľa očakávania, akurát som menej plnila, tak zajtra ešte dorobím košicky resp. miniem plnku alternatívne

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.