Domov / Recept / Polievka z medvedieho cesnaku

Polievka z medvedieho cesnaku

rýchla a neskutočne delikátna 🙂

Polievka z medvedieho cesnaku
Polievka z medvedieho cesnaku
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Polievočka z medvedieho cesnaku je vynikajúca, rýchla, lacná a navyše neskutočne zdravá. Dostane vás svojou delikátnou chuťou a nebudete sa jej vedieť dojesť 🙂 To musíte len vyskúšať, aká je prudko návyková.
Množstvo Príprava
1 liter 10 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
1 liter 10 min
Doba varenia
20 min
Polievka z medvedieho cesnaku
Polievka z medvedieho cesnaku
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Polievočka z medvedieho cesnaku je vynikajúca, rýchla, lacná a navyše neskutočne zdravá. Dostane vás svojou delikátnou chuťou a nebudete sa jej vedieť dojesť 🙂 To musíte len vyskúšať, aká je prudko návyková.
Množstvo Príprava
1 liter 10 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
1 liter 10 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: liter
Postup prípravy
  1. Na masle si osmahneme nakrájaný pór dve minutky, pridáme cesnak a drvenú rascu, zamiešame, pridáme špenát, zamiešame a necháme 1 minutu, aby sa chute prepojili. Nastrúhame 1/2 ks zemiaku. Poprášime červenou mletou paprikou a kurkumou. Prilejeme cca 3 deci horúcej vody a necháme 5 minút variť.
  2. Medzitým si ošúpeme a nakrájame zemiaky. Keď sa nám špenát zvaril, polievku ponorným mixérom rozmixujeme dohladla. Pridáme nakrájané zemiaky, dolejeme horúcou vodou do 1 litra a varíme cca 15 min.
  3. Na záver dochutíme soľou, muškátovým orieškom, plátkom masla, alebo šlahačkovou (rastlinnou) smotanou a citrónovou šťavou.
Poznámka k receptu

TIP: ak máte pesto rozmixované najemno, a máte radi výrazné chute, kľudne ho môžete do polievky zamiešať na záver.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kelová polievka so šošovicou

zimná zahrievačka Kelová polievka Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 3.5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Kel je …

Jeden komentár

  1. A kedy sa maju pridat cerstve listky medvedieho cesnaku?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.