Domov / Recept / Pohánkoto z koreňovej zeleniny so špenátom

Pohánkoto z koreňovej zeleniny so špenátom

vynikajúce, zdravé a ľahké jedlo

Pohánkoto z koreňovej zeleniny so špenátom
Pohánkoto z koreňovej zeleniny so špenátom
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4.75
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pohánka je vynikajúca, zásaditá, bezlepková obilnina. Má veľmi výraznú orieškovú chuť, ktorá správnym dochutením vytvorí vynikajúce jedlo. Obsahuje veľa vlákniny a vitamínov, ktoré priaznivo pôsobia na celý tráviaci aj kardiovaskulárny systém. A navyše, pripravenú ju máte za pár minút.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Pohánkoto z koreňovej zeleniny so špenátom
Pohánkoto z koreňovej zeleniny so špenátom
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4.75
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pohánka je vynikajúca, zásaditá, bezlepková obilnina. Má veľmi výraznú orieškovú chuť, ktorá správnym dochutením vytvorí vynikajúce jedlo. Obsahuje veľa vlákniny a vitamínov, ktoré priaznivo pôsobia na celý tráviaci aj kardiovaskulárny systém. A navyše, pripravenú ju máte za pár minút.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Pohánku premyjeme, pridáme do hrnca a zalejeme vodou iba tak, aby bola pohánka ponorená. Prikryjeme a necháme zovrieť. Povaríme 5 minút, vypneme a necháme dôjsť pod pokrievkou.
  2. Cibuľku nakrájame nadrobno a osmažíme na olivovom oleji dosklovita cca 1 minútku. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a zamiešame. Mrkvu a petržlen ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Zeler ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Všetko pridáme k cibuľke, dochutíme drvenou rascou, kurkumou, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou domäkka cca 15 minút. Na záver, keď sa voda vyparí, pridáme prekrojený baby špenát, kus masla, majoránku, uvarenú pohánku a všetko premiešame. Dochutíme soľou a na tanieri môžeme posypať nastrúhaným syrom.
Poznámka k receptu

TIP: Môžete pridať aj cuketu, pohánkoto dostane mäsitú chuť.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Hokkaido halušky so smotanou

Milujem slovenskú kuchyňu, ozdravené, výživnú. Hokkaido halušky so smotanou Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.