Domov / Recipe / Pravé domáce maslinko

Pravé domáce maslinko

pripravte si ho doma 🙂

Pravé domáce maslinko
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Priatelia koľkokrát sa vám už stalo, že ste doma nemali ani kúsoček masla a taaaak ste ho potrebovali? mne sa to stava vkuse 😀 vyrobte si doma za desať minút maslinko 🙂 take to pravé poctivé. robota veškerá žááádna 😀
Servings Prep Time
100 gramov 10 min
Servings Prep Time
100 gramov 10 min
Pravé domáce maslinko
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Priatelia koľkokrát sa vám už stalo, že ste doma nemali ani kúsoček masla a taaaak ste ho potrebovali? mne sa to stava vkuse 😀 vyrobte si doma za desať minút maslinko 🙂 take to pravé poctivé. robota veškerá žááádna 😀
Servings Prep Time
100 gramov 10 min
Servings Prep Time
100 gramov 10 min
Ingredients
Servings: gramov
Instructions
  1. Smotanu si dáme šľahať do mixéra a necháme "prešľahať"..až do momentu, ked nám to začne ločkať a tekutina sa nám oddelí od hmoty..ku koncu pri tom stojte a pozerajte lebo keď sa nám od masla oddelí voda, vtedy treba rýchlo vypnúť... .. vypneme mixér, maslo oddelíme z metličky a zvyšok precedíme.
  2. Maslo dáme do studenej vody (až ladovej) a rukou pár sekúnd spracujeme na masu, aby sme ho očistili od podmaslia (mohlo by sa rýchlo pokaziť).. v ladovej vode preto, aby sa nám netopilo.ja som pridala štipku soli a bylinky..môžte si takto spraviť aj pažítkové, cesnakové, dokonca levandulové maslo <3 vynaliezavosti sa medze nekladú..
  3. Z tohto množstva smotany si vyrobíme 100 g masla a 150 g podmaslia...a čo je najdolezitejsie, chutí neskutočne 🙂 vodu z masla nevylievať! pre pekárky do chlebíka skvelé podmaslie <3 pre ostatných úžasne chutné mliečko, resp. do koláčov. Maslo vydrží v chlade len dva dni..bon apetit :*
Recipe Notes

TIP : Najviac sa mi osvedčila smotana pilos z lidla.

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Zeleninová nátierka

chuť neskutočnej restovanej koreňovej zeleniny Zeleninová nátierka Votes: 1 Rating: 1 You: Rate this recipe! …

4 komentáre

  1. Dobrý deň, zaujal ma tento recept na maslo, rada by som vyskúšala, ale nikde neviem nájsť popis ingrediencí, koľko a čoho potrebujem dať šľahať. Predpokladám, že smotanu, ale koľkopercentnú a aké množstvo. Ďakujem, pekný deň.

    • Veronika ospravedlňujem sa, nerozumiem tomu, prečo mi vypadli ingrediencie. Treba použiť 33 % tnú smotanu. Mne sa veľmi osvedčila pilos z lidla. Z 1 smotany máte 100 gram masla, čiže ideálne robiť aspoň z dvoch.

  2. Hneď by som si dala, na obrazku vyzera fantasticky!

  3. Ahoj,
    prosím ťa kedy môžem pridať do masielka bylinky? Mohla by si mi napísať pistup s bylinkami? Ďakujem veľmi pekne

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *