Domov / Recept / Krémová polievka z pečených paprík a syrom Manchego

Krémová polievka z pečených paprík a syrom Manchego

Máte pocit, že stále varíte tie isté polievky dokola? Pripravte si jednu netradičnú a extra delikátnu

Krémová polievka z pečených paprík a syrom Manchego
Krémová polievka z pečených paprík a syrom Manchego
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Táto polievka je pre naozajstných gurmánov 🙂 chuť pečených paprík je tak delikátna, polievka vďaka nim krémová a zrejúci ovčí syr manchego - dá celej polievke tú správnu bodku 🙂
Množstvo
2 litre
Doba varenia
30 min
Množstvo
2 litre
Doba varenia
30 min
Krémová polievka z pečených paprík a syrom Manchego
Krémová polievka z pečených paprík a syrom Manchego
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Táto polievka je pre naozajstných gurmánov 🙂 chuť pečených paprík je tak delikátna, polievka vďaka nim krémová a zrejúci ovčí syr manchego - dá celej polievke tú správnu bodku 🙂
Množstvo
2 litre
Doba varenia
30 min
Množstvo
2 litre
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: litre
Postup prípravy
  1. Papriky si pozdĺžne prekrojíme na dve polovičky, zbavíme jadrovníkov a dáme na plech s pečiacim papierom šupkou nahor. Paradajky si hore narežeme do kríža a tiež položíme na plech. Dáme na 10-15 min do rúry pod funkciu gril na 220 stupňov. Koža paprík Vám zhorí, nebojte sa toho, je to potrebné, aby sme papriky ošúpali. Plech vyberieme, chvíľku necháme ochladnúť a stiahneme papriku aj rajčiny z kože.
  2. Na masle si speníme nakrájanú cibuľku a cesnak. Pridáme drvenú rascu, mletú červenú papriku, nakrájané papriky, rajčiny, zemiaky a červenú šošovicu. ochutíme s chilli a necháme variť cca 15 min. Všetko dohladka ponorným mixérom vymixujeme. dochutíme soľou, medom, muškátovým orieškom, citrónovou šťavou, petržlenovou vňaťou podla chute, troškou masla a podávame s nastrúhaným syrom Manchego (zrejúci ovčí syr) alebo pecorinom (ovčí parmezán). Bon apetit 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Krémová mrkvovo-bazalková polievka

blesková, zdravá, jednoduchá a chutná Krémová mrkvovo-bazalková polievka Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 3.75 You: Hodnotenie receptu …

Jeden komentár

  1. Dnes vyskusana,vyborna,mnam?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.