Domov / Recipe / Rodinná kapustnica

Rodinná kapustnica

zdravá, chutná a ľahko tráviteľná

Rodinná kapustnica
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Kapustnica je jedna z mojich najobľúbenejších polievok (hneď po guláši) 😆 Kyslá kapusta je naozaj náš slovenský poklad, je nabitá enzýmami, probiotikami aj vlákninou. Chráni náš organizmus po celú zimu pred bacilmi a vírusmi 😉. Toto je môj recept na odľahčenú, ľahko tráviteľnú, zásaditú, dalo by sa povedať fit kapustnicu vhodnú aj pre najmenšie deti, aj ľudí, ktorí majú zažívacie ťažkosti 😊 Chutí fantasticky a nezaťaží trávenie, práve naopak 👌 PS: a viete ju aj modifikovať, ak sa váš muž nevie vzdať klobásky, uvaríte ju pomimo vo vode, navyše zbavíte tak mastnoty, nakrájate a šupnete mu do taniera. Takto máte navarené pre celú rodinu, od detí, až po dospelých a všetci budú spokojní 😊
Servings Prep Time
4 porcie 15 min
Cook Time
30 min
Servings Prep Time
4 porcie 15 min
Cook Time
30 min
Rodinná kapustnica
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Kapustnica je jedna z mojich najobľúbenejších polievok (hneď po guláši) 😆 Kyslá kapusta je naozaj náš slovenský poklad, je nabitá enzýmami, probiotikami aj vlákninou. Chráni náš organizmus po celú zimu pred bacilmi a vírusmi 😉. Toto je môj recept na odľahčenú, ľahko tráviteľnú, zásaditú, dalo by sa povedať fit kapustnicu vhodnú aj pre najmenšie deti, aj ľudí, ktorí majú zažívacie ťažkosti 😊 Chutí fantasticky a nezaťaží trávenie, práve naopak 👌 PS: a viete ju aj modifikovať, ak sa váš muž nevie vzdať klobásky, uvaríte ju pomimo vo vode, navyše zbavíte tak mastnoty, nakrájate a šupnete mu do taniera. Takto máte navarené pre celú rodinu, od detí, až po dospelých a všetci budú spokojní 😊
Servings Prep Time
4 porcie 15 min
Cook Time
30 min
Servings Prep Time
4 porcie 15 min
Cook Time
30 min
Ingredients
Servings: porcie
Instructions
  1. Na olivovom oleji orestujeme dosklovita nadrobno nakrájanú červenú cibuľku. Pretlačíme strúčik cesnaku, pridáme drvenú rascu, najemno nastrúhanú mrkvu, kapustu, kurkumu, bobkový list a poriadne premiešame. Pridáme morčacie krky (ak nemáte, môžete nahradiť nadrobno nakrájanými morčacími prsiami, orestujte ich na cibuľke), dolejeme asi tak liter vody, podľa želanej hustoty, a v tlakovom hrnci varíme 25 minút. V klasickom hrnci varíme asi hodinu, pokým nebudú krky mäkké.
  2. Dochutíme mierne soľou, ak je treba, a trochou citrónovej šťavy. Dolejeme ešte prípadne vodou, ak sa vyparí. Na záver môžete dochutiť aj mletou červenou paprikou.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Paštrnáková s bryndzou

Paštrnákový demikát – polievka, ktorá vás vie dostať do gurmánskych výšin. Paštrnáková s bryndzou Votes: …

Jeden komentár

  1. Pekný deň prajem, Pani Tinka!
    Ste skúsená kuchárka a tak prosím o radu…
    Moja dcérka varí pre vnučku Zuzanku výborné polievočky avšak, keď chce uchovať v pohári, aj po sterilizácii sa jej polievka pokazí, viete poradiť, prosím, kde je chyba?
    Najskôr sme mysleli, že jednoducho uzávery sú opoterbované a tak Katarínka kúpila novvé a i tak sa polievka skyslila…
    Vďaka, príjemný zvyšok dňa…
    Zuzana.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *