Už dlho som mala takú chuť na poctivú rybičkovú pomazánku. Pamätám si ju z detstva zo školskej jedálne. Chutila božsky. Veľmi som si želala, pripraviť ju poctivo, jemnučkú, nadýchanú, lahodnú. Presne taká sa mi podarila. K tomu posledné rajčinky z našej záhradky ❤
Už dlho som mala takú chuť na poctivú rybičkovú pomazánku. Pamätám si ju z detstva zo školskej jedálne. Chutila božsky. Veľmi som si želala, pripraviť ju poctivo, jemnučkú, nadýchanú, lahodnú. Presne taká sa mi podarila. K tomu posledné rajčinky z našej záhradky ❤
Rybičky si zlejeme z oleja a dáme do sekáčika s S nožmi. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a krátko zmixujeme na nadýchanú pomazánku.
Poznámka k receptu
TIP: Takto môžete použiť akúkoľvek rybku, ktorú máte radi. Do pomazánky môžete najemno nastrúhať aj mrkvu.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.
Ja ju robievam zo sardiniek a tuniaka, jedno v olivovom oleji, druhé vo vlastnej šťave (aké mala, take dala bez oleja a bez stavy), vymiešam v stroji s maslom, tav. syrom (ale určite nie kozím), trochu čierneho korenia, troška Sardelovej pasty, horčice za lyžičku, a s čerstvou cibuľkou a 2 vajíčkami na tvrdo, nakrájané na jemno už len premiešam. A samozrejme citrónová šťava na záver. Zmizne skôr ako by som chcela… 🙂
ja som dnes urobila podľa vás, a nátierka je fantastická! chutila aj drobcovi, napriek tomu že v nej nie je cibuľka je lahodná a jemná. ja som skoro vyjedla celú misku sama ? Tinka tebe ďakujem za inšpiráciu.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Ja ju robievam zo sardiniek a tuniaka, jedno v olivovom oleji, druhé vo vlastnej šťave (aké mala, take dala bez oleja a bez stavy), vymiešam v stroji s maslom, tav. syrom (ale určite nie kozím), trochu čierneho korenia, troška Sardelovej pasty, horčice za lyžičku, a s čerstvou cibuľkou a 2 vajíčkami na tvrdo, nakrájané na jemno už len premiešam. A samozrejme citrónová šťava na záver. Zmizne skôr ako by som chcela… 🙂
ja som dnes urobila podľa vás, a nátierka je fantastická! chutila aj drobcovi, napriek tomu že v nej nie je cibuľka je lahodná a jemná. ja som skoro vyjedla celú misku sama ? Tinka tebe ďakujem za inšpiráciu.
Tinka,výýýborná,tak ako všetky recepty od teba:)
Tato pomazanka je jedna legenda😃vzdy ked ju spravim vsetci si pytaju recept☺️ ja davam, ale makrelu v paradajkovom naleve a chuti vyborne🙂