rýchla, výživná a chutná.
Postup prípravy
- Táto polievočka je krásne variabilná a môžete použiť na základ akúkoľvek zeleninu, ktorá vám zostala v chladničke.
- Základ si pripravíme jednoducho, pórik nakrájame, zeleninu si nastrúhame najemno a speníme minútku na masle alebo olivovom oleji. Pridáme drvenú rascu, nakrájaný cesnak, kurkumu, zamiešame a zalejeme 0,5 litra vriacej vody z kanvice. Varíme 8 minút.
- Zeleninu rozmixujeme a pridáme uvarené slíže podľa návodu, alebo môžete slíže v rozmixovanej polievke aj priamo uvariť. Dochutíme soľou, čerstvými bylinkami a ja som na tanieri kvapla aj pár kvapiek zastudena lisovaného ľanového oleja kvôli omega a rozptylu vitamínov.
Poznámka k receptu
TIP: Namiesto slížikov, môžete do polievky pridať ovsené alebo iné vločky, hrášok a povariť 3 minútky.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.