vynikajúci
Čiernu reďkovku zbožňujem, najmä teraz v zime. Má úžasnú pikantnú chuť, ktorá zároveň lieči - podobne ako čerstvý chren. Obsahuje celú radu účinných látok, podporuje trávenie, zvyšuje imunitu, odstraňuje kašeľ a hlieny. Robím z nej často prílohový šalát k akémukoľvek jedlu. Zamilujete si ho, sľubujem :* Táto zálievka zmierni pikantnosť - bez dijon horčice dávam aj môjmu dieťatu.
Množstvo |
2 porcie |
|
Čiernu reďkovku zbožňujem, najmä teraz v zime. Má úžasnú pikantnú chuť, ktorá zároveň lieči - podobne ako čerstvý chren. Obsahuje celú radu účinných látok, podporuje trávenie, zvyšuje imunitu, odstraňuje kašeľ a hlieny. Robím z nej často prílohový šalát k akémukoľvek jedlu. Zamilujete si ho, sľubujem :* Táto zálievka zmierni pikantnosť - bez dijon horčice dávam aj môjmu dieťatu.
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks čierna reďkovka
- 1 čl tekvicový olej
- 1 čl citrón šťava
- 1/2 čl dijon horčica
- 1 čl med
- soľ
- čerstvé bylinky
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Čiernu reďkovku si ošúpeme a nahrubo postrúhame. Ingrediencie na zálievku si zmiešame, pridáme k reďkovke a podávame.
- Ingrediencie na zálievku - sú orientačné, závisia aj od veľkosti reďkovky, dochuťte podľa vás, či už sladšie, alebo slanšie máte radi. Ingrediencie na akúkoľvek zálievku, alebo marinádu si vždy dávam do zavarovacieho pohára, zavíčkujem a len prešejkujem. Je to rýchle a krásne sa spoja chute.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
výborný, ľahký šalátik
Výborný šalát, chutná večera
Ďakujem za tento recept. Výborný. Konečne viem, čo s čiernou redkvičkou zo záhrady, aby chutila každému.
V židovskej kuchyni voľakedy čiernu reďkev jedli zároveň s husacou alebo kačacou polievkou – myslím teda spolu s horúcim vývarom. Reďkev postrúhali na plátky a tak polievku zajedali. Zdá sa to neuveriteľné, ale naši predkovia veľmi dobre vedeli čo je zdraviu prospešné. Židovská kuchyňa bola vždy zdravá a vynikajúca. (Túto kombináciu mi prezradila moja mama).
Čierna reďkev výborne chutí s čerstvým chlebom potretým dobrou bravčovou masťou, posypaným himalájskou soľou a mletým čiernym korením. A k tomu šálka dobrého horúceho čaju a všetky prechladnutia a chrípky nám budú vzdialené na hony.