Domov / Recept / Francúzske mini bagetky

Francúzske mini bagetky

Jednoduché a rýchle mini ciabatty nielen pre začiatočníkov. Príprava vám zaberie úplne minimum času a výsledok bude maximálne chutný s efektom chrumkavej chlebovej kôrky, ktorá pri zahryznutí až praská. Vnútri vláčne a jemnučké.

Francúzske mini bagetky
Print Recipe
Niet nad to, keď sa vám domovom nesie vôňa čerstvo upečeného pečiva ako z najlepšej francúzskej bagetérie ❤️ Keď doň zahryznete a cez praskajúcu kôrku sa dostanete do jemnej vláčnej striedky. Nič k nim nepotrebujete len maslo, ktoré sa vám bude nežne topiť na jazyku. A navyše, sú pripravené úplne bez námahy, pripravia aj deti či začiatočníci.
Množstvo Príprava
6 mini bagetiek 20 min
Doba varenia
20-25 min
Množstvo Príprava
6 mini bagetiek 20 min
Doba varenia
20-25 min
Francúzske mini bagetky
Print Recipe
Niet nad to, keď sa vám domovom nesie vôňa čerstvo upečeného pečiva ako z najlepšej francúzskej bagetérie ❤️ Keď doň zahryznete a cez praskajúcu kôrku sa dostanete do jemnej vláčnej striedky. Nič k nim nepotrebujete len maslo, ktoré sa vám bude nežne topiť na jazyku. A navyše, sú pripravené úplne bez námahy, pripravia aj deti či začiatočníci.
Množstvo Príprava
6 mini bagetiek 20 min
Doba varenia
20-25 min
Množstvo Príprava
6 mini bagetiek 20 min
Doba varenia
20-25 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: mini bagetiek
Postup prípravy
  1. Všetky ingrediencie zmiešame dokopy, v miske rukami pospájame do bochníka. Cesto je lepivejšie. Ak je cesto hutné, prilejte ešte trochu vody, každá múka saje inak. Vrch pomúčime, prehodíme cez misku utierku a necháme kysnúť na kuchynskej linke 1, 5 – 2 hodiny.
  2. Po vykysnutí predhrejeme rúru na 230 stupňov. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a poprekladáme z krajov dostredu, ako keď robíte z papiera obálku. Rozdelíme nožom na 6 kúskov, ktoré rukami vyvaľkáme do bagety. Pomúčime, preložíme na plech s papierom na pečenie. Necháme ešte 15 minút podkysnúť.
  3. Na každej bagetke urobíme nožom tri zárezy, postriekame vodou a pečieme cca 20 - 25 minút. Po vytiahnutí opäť postriekame vodou a necháme vychladnúť.
Poznámka k receptu

TIP: Ak potrebujete zrýchliť process kysnutia, dajte misku do rúry zohriatej na 40 stupňov na cca 30 min.

Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Smotanový báleš s kôprom

vynikajúci, slovenský, babičkovský Smotanový báleš s kôprom Print Recipe Vynikajúci smotanový báleš, ktorý má krásne …

2 komentáre

  1. Dakujem za skvely recept moje nie su sice take pekne ako tvoje Tinka ale ozaj.su genialne ako vsetko co.som.doteraz skusila. Drzim palceky pri dalsich kreativnych skvelych chutnych a inspirujucich receptoch…

  2. Tinka su uuuuplne super ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *