Špaldová palacinková torta s čučoriedkami a pribináčikom
Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dnes u nás palacinková torta zo špaldovej múky, plnená čučoriedkovým domácim džemom a pribináčikovým krémom <3 celú nakomplet až po fotenie sme robili s drobcom, tak je trošku taka neprofi detská, ale na chuti nám to neskutočne vynahradila :) A teda dnes som zistila, že už asi rok zabúdam dávať do palaciniek vajce :D A teda vôbec im to na chuti neubralo :D Sú tak neskutočne chrumkavé.
Špaldová palacinková torta s čučoriedkami a pribináčikom
Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dnes u nás palacinková torta zo špaldovej múky, plnená čučoriedkovým domácim džemom a pribináčikovým krémom <3 celú nakomplet až po fotenie sme robili s drobcom, tak je trošku taka neprofi detská, ale na chuti nám to neskutočne vynahradila :) A teda dnes som zistila, že už asi rok zabúdam dávať do palaciniek vajce :D A teda vôbec im to na chuti neubralo :D Sú tak neskutočne chrumkavé.
Mlieko, vodu, olej, múky a soľ si ručne vymiešame metličkou, aby sme mali hladké cesto. Necháme vsiaknuť 15 min. Rozhorúčime si panvicu (ideálne hrubšiu, ťažšiu) na asi polovičný oheň (radšej menší ako väčší) potrieme kokosovým olejom a nanesieme 1 žufanku cesta do stredu panvice. Pootáčame panvicu dokola krúživým pohybom, aby sa nám cesto krásne rozlialo a bolo rovnomerné. Pečieme pomalšie, z každej strany 2.5 minúty, tak zvyknem. Ak si trúfate, môžete aj na väčšom ohni a rýchlejšie. Takto spravíme 5 palaciniek. Do cesta, ktoré nám zostalo primiešame kakao a pokračujeme daľej, pokým sa nám cesto neminie.
Šlahačky, tvaroh a vanilku dáme do mixéra a necháme spolu prešlahať na tuhý krém. Nie je nutné šlahačku šlahať zvlášť, krásne sa nám to spolu spojí. Nakoniec pridáme pomletý trstinák a už len 5 sekúnd zašlaháme dokopy.
Palacinky kladieme raz obyčajnú, raz kakaovú na seba. Palacinka, natrieme pribináčikový krém, na to pofrkáme čučoriedkový džem (ja som mala redší s kúskami čučoriedok). Ak máte hustý džem, dajte najprv džem až potom krém. A znova palacinka, znova krém, džem, až pokým sa nám palacinky minú. Krém, čo nám zostal rozotrieme okolo torty na vrch aj boky.
Srdiečková ozdoba : do injekčnej striekačky si natiahneme čučoriedkový džem a robím bodky dokola celej totry od krajov až po stred. Následne zoberieme hrubšie špáratko, alebo opak malej čajovej lyžičky a ťaháme cez bodky a tým robíme srdiečka.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Your articles are for when it ablltuoesy, positively, needs to be understood overnight.