Špaldová palacinková torta s čučoriedkami a pribináčikom

Špaldová palacinková torta s čučoriedkami a pribináčikom
Špaldová palacinková torta s čučoriedkami a pribináčikom
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dnes u nás palacinková torta zo špaldovej múky, plnená čučoriedkovým domácim džemom a pribináčikovým krémom <3 celú nakomplet až po fotenie sme robili s drobcom, tak je trošku taka neprofi detská, ale na chuti nám to neskutočne vynahradila :) A teda dnes som zistila, že už asi rok zabúdam dávať do palaciniek vajce :D A teda vôbec im to na chuti neubralo :D Sú tak neskutočne chrumkavé.
Množstvo Príprava
9 palaciniek 30 min
Doba varenia
45 min
Množstvo Príprava
9 palaciniek 30 min
Doba varenia
45 min
Špaldová palacinková torta s čučoriedkami a pribináčikom
Špaldová palacinková torta s čučoriedkami a pribináčikom
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dnes u nás palacinková torta zo špaldovej múky, plnená čučoriedkovým domácim džemom a pribináčikovým krémom <3 celú nakomplet až po fotenie sme robili s drobcom, tak je trošku taka neprofi detská, ale na chuti nám to neskutočne vynahradila :) A teda dnes som zistila, že už asi rok zabúdam dávať do palaciniek vajce :D A teda vôbec im to na chuti neubralo :D Sú tak neskutočne chrumkavé.
Množstvo Príprava
9 palaciniek 30 min
Doba varenia
45 min
Množstvo Príprava
9 palaciniek 30 min
Doba varenia
45 min
Postup prípravy
  1. Mlieko, vodu, olej, múky a soľ si ručne vymiešame metličkou, aby sme mali hladké cesto. Necháme vsiaknuť 15 min. Rozhorúčime si panvicu (ideálne hrubšiu, ťažšiu) na asi polovičný oheň (radšej menší ako väčší) potrieme kokosovým olejom a nanesieme 1 žufanku cesta do stredu panvice. Pootáčame panvicu dokola krúživým pohybom, aby sa nám cesto krásne rozlialo a bolo rovnomerné. Pečieme pomalšie, z každej strany 2.5 minúty, tak zvyknem. Ak si trúfate, môžete aj na väčšom ohni a rýchlejšie. Takto spravíme 5 palaciniek. Do cesta, ktoré nám zostalo primiešame kakao a pokračujeme daľej, pokým sa nám cesto neminie.
  2. Šlahačky, tvaroh a vanilku dáme do mixéra a necháme spolu prešlahať na tuhý krém. Nie je nutné šlahačku šlahať zvlášť, krásne sa nám to spolu spojí. Nakoniec pridáme pomletý trstinák a už len 5 sekúnd zašlaháme dokopy.
  3. Palacinky kladieme raz obyčajnú, raz kakaovú na seba. Palacinka, natrieme pribináčikový krém, na to pofrkáme čučoriedkový džem (ja som mala redší s kúskami čučoriedok). Ak máte hustý džem, dajte najprv džem až potom krém. A znova palacinka, znova krém, džem, až pokým sa nám palacinky minú. Krém, čo nám zostal rozotrieme okolo torty na vrch aj boky.
  4. Srdiečková ozdoba : do injekčnej striekačky si natiahneme čučoriedkový džem a robím bodky dokola celej totry od krajov až po stred. Následne zoberieme hrubšie špáratko, alebo opak malej čajovej lyžičky a ťaháme cez bodky a tým robíme srdiečka.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Vianočné oplátky

tradičné, chrumkavé a voňavé Vianočné oplátky Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Jeden komentár

  1. Your articles are for when it ablltuoesy, positively, needs to be understood overnight.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.