chutné jedlo pre celú rodinu
Posledne u nás veľmi obľúbená táto mrkvovo-horčicová omáčka k mäsku. Mrkvu aj horčicu ám doma takmer vždy, tak nie je problém so surovinami. Tentokrát jej dal kôpor ten správny šmrnc. A krémové zemiakové pyré s jemne chrumkavou brokolicou, to si isto spravte, chutí tak úžasne.
Množstvo | Príprava |
3 porcie | 20 min |
Doba varenia |
25 min |
|
|
Posledne u nás veľmi obľúbená táto mrkvovo-horčicová omáčka k mäsku. Mrkvu aj horčicu ám doma takmer vždy, tak nie je problém so surovinami. Tentokrát jej dal kôpor ten správny šmrnc. A krémové zemiakové pyré s jemne chrumkavou brokolicou, to si isto spravte, chutí tak úžasne.
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks červená cibuľa
- 3 ks mrkva
- 12 ks kuracie mini nožičky alebo kĺbiky
- 1 PL dijonská horčica
- 6 ks väčšie zemiaky
- 1/3 ks brokolica
- 1 deci mlieko
- na dochutenie: rasca, maslo, soľ, citrónová šťava, kurkuma,
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Cibuľku si prekrojíme napoly a nakrájame na hrubé plátky. Do tlakového hrnca si pridáme domácu bravčovú masť a cibuľku na nej minútku poopekáme. Medzitým si ošúpeme a na koliečka nakrájame mrkvu. Pridáme k restovanej cibuľke, posypeme rascou a ďalšiu minútku poopekáme. Z kuriatka si odstránime kožu a pridáme k zelenine. Opäť ďalšiu minútku poopekáme. Dochutíme kurkumou, soľou, horčicou, zamiešame, zalejeme vodou a dusíme v tlakovom hrnci 20 minút.
- Medzitým si ošúpeme zemiaky a dáme ich variť do hrnca s vodou, rascou a soľou cca 12- 15 minút. 5 minút pred koncom vhodíme ružičky brokolice.
- Keď sú zemiaky mäkké, vodu zlejeme, vyberieme brokolicu, odrežeme hrubú stonku a nakrájame ju na menšie kúsky. Pridáme naspäť k zemiakom, prilejeme zohriate mlieko, kus masla, osolíme a ručným metličkovým mixérom spolu prešľaháme.
- Hotové mäsko si vyberieme na tanier, do omáčky vhodíme kus masla, soľ, citrónovú šťavu a ponorným mixérom rozmixujeme na kompaktnú omáčku. Ak je moc riedka, zahustíme trochou škrobu, ak je naopak hustá, rozriedime vodou. Pridáme nasekaný kôpor a zamiešame. Vložíme naspäť stehienka.
- K tomuto jedlu sa výborne hodí čerstvý hlávkový šalát s vinagrette zálievkou - kremžšká horčica, med, olivový olej, citrónová šťava - všetko rovným dielom plus ešte soľ.
Poznámka k receptu
TIP: Kuracie mäsko môžete nahradiť aj morčacím, alebo zajačím. Namiesto brokolice môžete pridať hrášok, alebo špargľu.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Poviem vám úprimne.. Jednoducho famózne.. Ja by som si vystačila aj bez maska lebo ta omáčka je uuuuzasna ??
Vynikajúce jedlo….robila som ich z kuracích nožičiek a kôpor som nahradila petrželkou. Omáčka sa dá jesť samostatne, taka je výborná.