Šťavnaté kuracie nožičky na mrkvovo-kôprovej omáčke a brokolicové pyré

chutné jedlo pre celú rodinu

Šťavnaté kuracie nožičky na mrkvovo-kôprovej omáčke a brokolicové pyré
Šťavnaté kuracie nožičky na mrkvovo-kôprovej omáčke a brokolicové pyré
Hodnotienie: 21
Hodnotenie: 4.14
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Posledne u nás veľmi obľúbená táto mrkvovo-horčicová omáčka k mäsku. Mrkvu aj horčicu ám doma takmer vždy, tak nie je problém so surovinami. Tentokrát jej dal kôpor ten správny šmrnc. A krémové zemiakové pyré s jemne chrumkavou brokolicou, to si isto spravte, chutí tak úžasne.
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
25 min
Šťavnaté kuracie nožičky na mrkvovo-kôprovej omáčke a brokolicové pyré
Šťavnaté kuracie nožičky na mrkvovo-kôprovej omáčke a brokolicové pyré
Hodnotienie: 21
Hodnotenie: 4.14
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Posledne u nás veľmi obľúbená táto mrkvovo-horčicová omáčka k mäsku. Mrkvu aj horčicu ám doma takmer vždy, tak nie je problém so surovinami. Tentokrát jej dal kôpor ten správny šmrnc. A krémové zemiakové pyré s jemne chrumkavou brokolicou, to si isto spravte, chutí tak úžasne.
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
25 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibuľku si prekrojíme napoly a nakrájame na hrubé plátky. Do tlakového hrnca si pridáme domácu bravčovú masť a cibuľku na nej minútku poopekáme. Medzitým si ošúpeme a na koliečka nakrájame mrkvu. Pridáme k restovanej cibuľke, posypeme rascou a ďalšiu minútku poopekáme. Z kuriatka si odstránime kožu a pridáme k zelenine. Opäť ďalšiu minútku poopekáme. Dochutíme kurkumou, soľou, horčicou, zamiešame, zalejeme vodou a dusíme v tlakovom hrnci 20 minút.
  2. Medzitým si ošúpeme zemiaky a dáme ich variť do hrnca s vodou, rascou a soľou cca 12- 15 minút. 5 minút pred koncom vhodíme ružičky brokolice.
  3. Keď sú zemiaky mäkké, vodu zlejeme, vyberieme brokolicu, odrežeme hrubú stonku a nakrájame ju na menšie kúsky. Pridáme naspäť k zemiakom, prilejeme zohriate mlieko, kus masla, osolíme a ručným metličkovým mixérom spolu prešľaháme.
  4. Hotové mäsko si vyberieme na tanier, do omáčky vhodíme kus masla, soľ, citrónovú šťavu a ponorným mixérom rozmixujeme na kompaktnú omáčku. Ak je moc riedka, zahustíme trochou škrobu, ak je naopak hustá, rozriedime vodou. Pridáme nasekaný kôpor a zamiešame. Vložíme naspäť stehienka.
  5. K tomuto jedlu sa výborne hodí čerstvý hlávkový šalát s vinagrette zálievkou - kremžšká horčica, med, olivový olej, citrónová šťava - všetko rovným dielom plus ešte soľ.
Poznámka k receptu

TIP: Kuracie mäsko môžete nahradiť aj morčacím, alebo zajačím. Namiesto brokolice môžete pridať hrášok, alebo špargľu.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.07 You: Hodnotenie …

2 komentáre

  1. Veronika Moravčík

    Poviem vám úprimne.. Jednoducho famózne.. Ja by som si vystačila aj bez maska lebo ta omáčka je uuuuzasna ??

  2. Vynikajúce jedlo….robila som ich z kuracích nožičiek a kôpor som nahradila petrželkou. Omáčka sa dá jesť samostatne, taka je výborná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.