Domov / Recept / Talianska mini pizza

Talianska mini pizza

Zbožňujem ju <3 tenučkú, chrumkavú a pritom tak šťavnatú! taká je, pravá talianska pizza <3

Talianska mini pizza
Talianska mini pizza
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
dlho som skúšala rozličné cestá, no nikdy to nebolo úplne ono. až raz, keď som od jedného talianskeho šéfkuchára drankala recept (jasné že mi ho nedal :P) ale prezradil mi tú zázračnú ingredienciu, ktorá premení obyčajnú pizzu na luxusnú..uhádnete? in vino veritas, alebo, vo víne je pravda 🙂 ak aj vy máte radi presne tento typ pizze, vyskúšajte, naozaj neobanujete. Jemne oriešková po špaldovej múke, s podtónom olív je jednoducho ten pravý kulinársky zážitok 😉
Množstvo Príprava
8 x mini pizza (pre 2-3 osoby, pizza veľká do dlane) 10 min
Doba varenia
8-10 min
Množstvo Príprava
8 x mini pizza (pre 2-3 osoby, pizza veľká do dlane) 10 min
Doba varenia
8-10 min
Talianska mini pizza
Talianska mini pizza
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
dlho som skúšala rozličné cestá, no nikdy to nebolo úplne ono. až raz, keď som od jedného talianskeho šéfkuchára drankala recept (jasné že mi ho nedal :P) ale prezradil mi tú zázračnú ingredienciu, ktorá premení obyčajnú pizzu na luxusnú..uhádnete? in vino veritas, alebo, vo víne je pravda 🙂 ak aj vy máte radi presne tento typ pizze, vyskúšajte, naozaj neobanujete. Jemne oriešková po špaldovej múke, s podtónom olív je jednoducho ten pravý kulinársky zážitok 😉
Množstvo Príprava
8 x mini pizza (pre 2-3 osoby, pizza veľká do dlane) 10 min
Doba varenia
8-10 min
Množstvo Príprava
8 x mini pizza (pre 2-3 osoby, pizza veľká do dlane) 10 min
Doba varenia
8-10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: mini pizza (pre 2-3 osoby, pizza veľká do dlane)
Postup prípravy
  1. Do misky si dáme všetky suroviny postupne ako sú písané, zamiešame aby sa nám masa spojila a rukou minútku premiesime. Je pripravená naozaj expresne. Bochník rozdelíme na 8 mini bochníkov (kľudne rukami, sama trhám kúsky cesta).
  2. Mini pizze vaľkám. Jedine tak dosiahnem rovnomerný a tenký tvar. Vyvalkávam naozaj na tenučko, jemný film. Ak budete valkať na hrubšie vyjde vám 6 mini pizz..Základ pizze je kečup..u mňa rozhodne domáci, tá chuť rajčín, paprík, cvikly a cibule dodá nosnú chuť všetkému. Ak nemáte po ruke domáci, odporúčam kúsky paradajok v plechovke či skle rozmixovať s čerstvou bazalkou a oreganom a dochutiť soľou.
  3. Kečup si rozotrieme na cesto, posypeme pizza korením (preferujem vitana, bez konzervantov) a čo máte radi. Ja obľubujem zeleninovú : šampióny, paprika, olivy s hermelínom..veľakrát prihodím nadrobno cherry rajčinky. vynikajúca je aj šunka šampióny, alebo salám a slaninka. prílohu tiež nie že veľa kopcom..ona má byť tenká a krehká ako snack a aby cesto nezostalo mokré.
     Kečup si rozotrieme na cesto, posypeme pizza korením (preferujem vitana, bez konzervantov) a čo máte radi. Ja obľubujem zeleninovú : šampióny, paprika, olivy s hermelínom..veľakrát prihodím nadrobno cherry rajčinky. vynikajúca je aj šunka šampióny, alebo salám a slaninka. prílohu tiež nie že veľa kopcom..ona má byť tenká a krehká ako snack a aby cesto nezostalo mokré.
  4. Vrch posypeme syrom a dáme na pečiaci papier do trúby na 200 stupňov cca 8-10 min (dávam režim pizza, ak nemáte tak s ventilátorom). Hotová je, keď sú kraje zlatavé a chrumkavé. Je fantastická! Bon apetit 🙂
    Vrch posypeme syrom a dáme na pečiaci papier do trúby na 200 stupňov cca 8-10 min (dávam režim pizza, ak nemáte tak s ventilátorom). Hotová je, keď sú kraje zlatavé a chrumkavé.
Je fantastická! Bon apetit :)
Poznámka k receptu

TIP : gramáž múky závisí od typu múky. Ak budete robiť s inou, napr. pšeničnou, gramáž je vyššia a cca 20 gramov, musíte odskúšať. Základ je, že cesto sa nesmie lepiť, ale musí byť zároveň vláčne.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Podpecník s nivou a medvedím cesnakom

neskutočne chrumkavý a hebký Podpecník s nivou a medvedím cesnakom Hodnotienie: 7 Hodnotenie: 3.43 You: …

18 komentárov

  1. Chcem sa spytat, to vam naozaj taliansky sefkuchar odporucil dat na cesto KECUP???

    • milá janka, keby taliansky šéfkuchár vedel, že na pizzu dávam kečup a dokonca ju vaľkám 😀 😀 asi by so mnou už viac neprehovoril slova 😀 ale nám to doma naozaj naozaj chutí viac..nakoľko pretlak, resp. rajčinové sugo máte len z rajčín a byliniek, kdežto my robíme domáci kečup aj z paprík, červenej repy, mrkvy a jabĺk, čiže tá chuť je oveľa intenzívnejšia. plus kečup má hustejšiu konzistenciu. na tento typ pizze sa moc riedke sugo nehodí, bude v strede mokrá. mám vyskúšané.

  2. Tinka, je vynikajuca! Tak rychlu pizzu som este nerobila, co ocenujem pri mojom netrpezlivom malom stravnikovi a zaroven som na nu nahadzala, co chladnicka dala. Dokonca zopar aj s bryndzovo pazitkovym zakladom pre mangela :).

  3. Krasny den Tinka,
    Pizzu som vyskusala. Je vyborna.
    Mam ale otazocku. Kedze ja doma pouzivam iba spaldovu CELOZRNNU hladku muku a v recepte uvadzate spaldovu hladku tak som vyslala deti kupit spaldovu hladku. Ale zial nemali a doniesli psenicnu hladku. Urobila som im ju teda z nej. Ale do buducnosti, keby som chcela vyskusat tu celozrnu spaldovu hladku myslite, ze je vhodna na pizzu aj taka? Tam bude cas urcite iny predpokladam. Ps. Recept na Vas domaci kecup neponuknete?:-) ja kupujem DM alnatura, ale rada by som vyskusala ten Vas. Dakujem krasne. Henrika.

    • Pekný deň Henrika,

      veľmi sa teším, že pizza Vám chutila. Špaldovú celozrnnú som už robila, ale trošku mi chýba tá pizzová chuť, keď dávam, tak miešam, že 50 g z múky hladkej dám hladkej celozrnnej. Závisí od toho, na akú chuť ste zvyknutí, môžete dať celozrnnej múky aj viac. Špaldovú hladkú kupujem v tescu zn. Kuchenmeister, je naozaj kvalitná. Alebo taktiež v rakúsku, neviem odkiaľ ste, chodieva do kittsee do hofera, všetky múky majú v biokvalite od 1.49-1.99 eura. Z DM mám rada pšeničnú hladkú múku napr. na pečivo. Áno, dám Vám recept aj na kečup aj domáci pikant – paprikovú pomazánku, recept je od mojej mamky a je naozaj úžasný.

  4. Dobry vecer, chcem sa spytat,ze ci ste nahodou neskusali piect aj z bezlepkovej muky…ak sno, kolko ste jej dali? Dakujem!

  5. Najlepsia (a najrychlejsia) domaca pizza, aku som kedy jedla 😉

  6. Milujem jednoduche,rychle a chutne recepty-toto je jeden z nich!Dakujem Tinka,naozaj rychla a vyborna pizza,iba sa po nej zaprasilo 😀

  7. Tinka, namiesto vina mozem pouzit vodu? Pre dieta tam nechcem davat vino.
    Dakujem

  8. Prekvapilo mne ze tam nejde ani kvasek ani drozdi?Nebude to tuhe?

  9. Pizza je uuzasna…ako vsetko teba 😉

  10. Tinka ma najlepsi kecup v tejto galaxii. U nas sme kecup takmer vobec nepouzivali, ale potom som sa rozhodla zacat robit domacu pizzu a z toho vyplynula potreba urobit si domaci kecup. Iny uz robit nebudem. Je topkovy.

  11. To je neskutočne úžasný recept! Rýchly, jednoduchý a úžasné chutný ? odpadla som. Nemám navarene, že čo rýchlo, otvorím tvoju knihu a ze na toto mam všetky ingrediencie. Nemám veľmi rada pizzu v reštaurácii, nedávam si, radšej si doma spravíme, tiež super recept,klasická ale táto je narýchlo ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *