priatelia aj vy ste “prepadli” rebarbore? tentokrat si z nej vykuzlime domaci rebarborovy toping. Jednoduchy, rychly a delikatny svojou kyslasto-sladkastou chutou, ktora vo vas svojou sviezostou prebudi kazdy jeden chutovy poharik, ktory vam este po hokeji zostal 🙂
Vanilkový cheesecake s rebarborovým topingom
Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 2.33 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rebarbora je bojovnicka proti unave, prekonajte s nou jarne matoženie. Okrem toho, vedeli ste, ze ma v sebe celú radu vitamínu B, podporuje srdcovo cievnu cinnost, zuby, kosti vdaka vysokemu podielu vapnika, znizuje krvny tlak a Významne podporuje peristaltiku čriev a vyprázdňovanie čriev. Pozor vsak na listy, tie nejest su jedovate!
Rebarbora je bojovnicka proti unave, prekonajte s nou jarne matoženie. Okrem toho, vedeli ste, ze ma v sebe celú radu vitamínu B, podporuje srdcovo cievnu cinnost, zuby, kosti vdaka vysokemu podielu vapnika, znizuje krvny tlak a Významne podporuje peristaltiku čriev a vyprázdňovanie čriev. Pozor vsak na listy, tie nejest su jedovate!
Rebarboru si osupeme od vlasov a nakrajame na male kusky. Posypeme cukrom/medom/akymkolvek sladidlom a nechame cca 5-10 min odpocivat, aby pustila stavu. dame do hrnca, zalejeme vodou (tak aby bola rebarbora ponorena), pridame trosku agaru prip. zelatiny a varime cca 3 minutky od zovretia. ona je bleskovo makka. vypneme, nechame trosku ochladnut, dame do mixera a rozmixujeme. Kedze rebarbora je zelena, prihodime 10-15 guliciek mrazenych ribezli aby nam to krasne zafarbili do bledunko-ruzova. Mozete aj cucoriedky ale len tie lesne a tie stacia tak 5 bobuliek. Resp oblubena kombinacia je s jahodami. Okostujeme, pripadne dosladime, mozete pridat aj pomarancovu stavu perfektne sa to dokopy hodi 🙂 Idealne na cizkejk samozrejme, ale dokonale aj na palacinky, puding, ako krem, ci dokonca na chlebik namiesto dzemu <3 vyskusajte neobanujete :)
cizkejk taky ten moj najoblubenejsi a overeny recept - 1 banovecky tvaroh mixnuty so 100 ml slahackovej smotany, aby bol kremovy, 1 cream cheese/lučina, 1 mascarpone, 2 vajicka, 2 PL vanilkoveho pudingu a cukor/med. piect na 160 cca 30 min, potom stiahnut na 150 dalsich 10-15 min a potom vypnut trubu a nevsimat ci cizkejk 2 hodiny do uplneho vychladnutia..ideal trubu ani neotvarat..pak dat do chladu aspon na dve hodky. ze dilišs! naspodok samozrejme keksiky s maslom 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii