Domov / Recept / Orange Créme bruléé

Orange Créme bruléé

Orange Créme bruléé
Orange Créme bruléé
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kedze milujem bleskove recepty mame tu jeden z tejto kategorie 😉 recept stary znamy, mozno ste skusali, mozno nie, no urcite uz kazdy z vas tuto mnamku ochutnal. Spravte si ho doma 🙂 je to rychle a nenarocne.
    Množstvo
    2 osoby
    Množstvo
    2 osoby
    Orange Créme bruléé
    Orange Créme bruléé
    Hodnotienie: 0
    Hodnotenie: 0
    You:
    Hodnotenie receptu
    Tlačiť recept
    Kedze milujem bleskove recepty mame tu jeden z tejto kategorie 😉 recept stary znamy, mozno ste skusali, mozno nie, no urcite uz kazdy z vas tuto mnamku ochutnal. Spravte si ho doma 🙂 je to rychle a nenarocne.
      Množstvo
      2 osoby
      Množstvo
      2 osoby
      Čo budeme potrebovať
      Množstvo: osoby
      Postup prípravy
      1. smotanu, koru z pomaranca (naozaj opatrne supte, aby ste nesupali biele - bude horke), vydlabany vanilkovy lusk vnutro aj supa toto vsetko premiesame privedieme do varu a vypneme. nechame ingrediencie "luhovat" asi pat min a potom scedime.
      2. medzitym si rucne vymiesame zltka, liker, pomarancovu stavu plus cukor aby sa nam to spojilo. Velmi jemne a kratko, staci len aby sa to spojilo a aby sme nemali bublinky. ak aj napriek tomu bublinky mame scedime ich. Obe tekutiny spolu zmiesame - tiez jemne a nalejeme do 3/4 brulee misiek.
      3. misky dáme do pekáča, do ktorého následne nalejeme horúcu vodu tak, aby siahala do 3/4 misiek. Dáme do vyhriatej trúby na 150 stupnov pribl. 25-30 minut pokym povrch nezozlatne. Opatrne vyberieme a necháme vychladit min, 4 hodiny, resp. ideal cez noc. Pred podávaním nasypeme na brulee jemny film cukru a pokial nemame opalovacku dáme do vyhriatej trúby na pod gril na 250 stupnov chvilocku skaramelizovat. Je to vynikajúci a rýchly dezert. Bon apetit 🙂
      Poznámka k receptu

      Ingrediencie na dve porcie do bruléé misiek alebo 4 malých, alebo ak nemáte dajte do oddelenych muffinovych.
      TIP : mozete si spravit na ozdobu karamelove rebriky 🙂 upalit cukor na karamel 50 g, primiesat zohriatu slahackovu smotanu 20 ml, zamiesat, otocit opacne kovove sitko, na to dat papier na pecenie, poriadne pozahynat a robit karamelom haky baky - naj ukaze rebrik 🙂 nechat chvilku zaschnut a opatrne stiahnut..ak nedate smotanu tak karamel sa vam bude lamat bude obrosky krehky a tvrdy.

      Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

      Autor: Tinka Karmažín

      Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

      Pozri tiež

      Bezmúčna čerešňová tortička

      šťavnatá bezlepková Bezmúčna čerešňová tortička Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Dávno …

      Pridaj komentár

      Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

      Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.