Domov / Recept / Zapekaná brokolica s jogurtom a bryndzou

Zapekaná brokolica s jogurtom a bryndzou

Ľahké, lahodné a expresné

Zapekaná brokolica s jogurtom a bryndzou
Print Recipe
Vždy zapekám so šlahačkovou smotanou, pretože mi to najviac chutí, no dnes som znížila tuky, zapiekla som s jogurtom, pridala bryndzu a odpadla som z tej chute! To musíte vyskúšať <3 Ľahké, lahodné, expresné a vhodné aj pre deti :) Tentokrát brokolica, no výborné to je aj s karfiolom či zemiakmi :*
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Zapekaná brokolica s jogurtom a bryndzou
Print Recipe
Vždy zapekám so šlahačkovou smotanou, pretože mi to najviac chutí, no dnes som znížila tuky, zapiekla som s jogurtom, pridala bryndzu a odpadla som z tej chute! To musíte vyskúšať <3 Ľahké, lahodné, expresné a vhodné aj pre deti :) Tentokrát brokolica, no výborné to je aj s karfiolom či zemiakmi :*
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov bez ventilátora.
  2. Brokolicu si umyjeme, pokrájame na ružičky, dáme do nádoby a zalejeme vriacou vodou. Necháme 3 min odpočívať.
  3. Medzitým si zamiešame jogurt, vajcia, pesto, nastrúhame najemno pecorino. Brokolicu si zlejeme, vylejeme na ňu pripravený dresing a poriadne zamiešame. Vysypeme do zapekacej misky a dáme zapiecť na 10 min.
  4. Po zapečení vyberieme, rukami rozmrvíme rovnomerne bryndzu, posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a dáme ešte na 10 min zapiecť. Hotovo 🙂
  5. zdroj obrázka : http://redcookbook.net/broccoli-cheese-bake/#photo_1
Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Mrkvové kari so šošovicou a ryža

výnimočné vegetariánske jedlo Mrkvové kari so šošovicou a ryža Print Recipe Naozaj milujem vegetariánske jedlá, …

2 komentáre

  1. Výborný receptík. Mala som doma oslavu a bolo nás 8 dievčat a popri tom všetkom čo sme mali bola aj táto zapekaná brokolica a chutila všetkým. Nám ostalo ešte na dva dni s drahým, lebo som použila dve brokoličky. A aj jemu veľmi chutila

  2. Ja som to robila s karfiolom a vôbec nám to nechutilo ? Samozrejme, ze bol tvrdý, lebo ma nenapadlo, ze sa musí dlhšie piecť. Tak sa zapekal s tou bryndzou riadne dlho. Tinka neporadis ako ho “opraviť” aby bol chutný? Ďakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *