Domov / Recipe / Vege boloňské špagety

Vege boloňské špagety

vynikajúce nielen pre deti 🙂

Vege boloňské špagety
Votes: 4
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Vynikajúca bezmäsitá verzia boloňských špagiet 🙂 Rýchla, prekvapivo chutná a skvelá nielen pre deti :* Mäso nahradila červená šošovica a ak pridáte nadrobno nakrájanú cuketu, bude to mať ešte šťavnatejšiu, mäsitejšiu chuť :*
Servings Prep Time
2 porcie 10 min
Cook Time
15 min
Servings Prep Time
2 porcie 10 min
Cook Time
15 min
Vege boloňské špagety
Votes: 4
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Vynikajúca bezmäsitá verzia boloňských špagiet 🙂 Rýchla, prekvapivo chutná a skvelá nielen pre deti :* Mäso nahradila červená šošovica a ak pridáte nadrobno nakrájanú cuketu, bude to mať ešte šťavnatejšiu, mäsitejšiu chuť :*
Servings Prep Time
2 porcie 10 min
Cook Time
15 min
Servings Prep Time
2 porcie 10 min
Cook Time
15 min
Ingredients
Servings: porcie
Instructions
  1. Dáme si zovrieť vodu na špagety. A špagety uvaríme podľa návodu.
  2. Medzitým si nakrájame červenú cibuľu veľmi nadrobno a osmahneme ju dosklovita na olivovom oleji. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, drvenú rascu, červenú mletú papriku, kurkumu, pridáme celý strúčik cesnaku na prevoňanie, šošovicu a zalejeme pasírovanými rajčinami. Vhodíme 2 listy bazalky a na malom ohni varíme 15 min. Miešame, v prípade potreby podlejeme vodou. Na záver dochutíme soľou, medom, majoránkou. Ak máte radi výraznejšiu chuť, môžete pridať fermentovanú sójovú omáčku.
  3. Špagety zlejeme, pridáme na ne kus masla, zamiešame a servírujeme s omáčkou, navrch nastrúhame pecorino, alebo parmezán a podávame s čerstvou bazalkou.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou

vynikajúce jedlo <3 Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou Votes: 3 Rating: 3.67 You: …

5 komentárov

  1. SKVELEEEEE!!!! varila som cez víkend a je to totálna paráda… priateľ to ochutnal s veľkym rešpektom, ale len prvu lyžičku, skonštatoval že je to vynikajúce a spapal všetko čo bolo na tanieri a aj to čo zostalo v hrnci. OBROVSKA VĎAKA za úžasný recept! ps- neverila som že to bude za 15 min hotove, ale bolo!

  2. Skvelé, manžel ani neveril, že v tom nie je žiadne mäso 😀 Vraj ho tam aj tak cíti:)

  3. Dakujem za úzastny recept, moja 3 rocná dcérka zjedla cely tanierik na veceru <3

  4. Neverila som, že omáčka bude chutiť ako boloňská…a veru vonia a chutí úplne ako moja mäsová boloňská. Super ??.

  5. Vyborneeee, skutocne chutia “boloňsky” 🙂 zaraďujem do nasho pravidelného repertoáru ??

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *