Chrumkavé 321 Palacinky s domácim orieškovým krémom

najchrumkavejšie palacinky na svete <3

Chrumkavé 321 Palacinky s domácim orieškovým krémom
Chrumkavé 321 Palacinky s domácim orieškovým krémom
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Detstvo bez palaciniek si ani neviem predstaviť. Dodnes si pamätám, ako babka stála pri sporáku aj hodinu a pol, pokým pripravila horu palaciniek pre všetky vnúčence. Mám ich rada dodnes. Robievam špaldové, majú jemne orieškovú chuť. S kyselkavým džemom a domácim orieškovým krémom sú neodolateľné. Tento recept vznikol tak, že som zabudla pridať do cesta vajce. A palacinky boli neskutočne chrumkavé, na okrajoch až praskali pri zahryznutí.
Množstvo Príprava
9 palaciniek 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
30 min 15 min
Množstvo Príprava
9 palaciniek 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
30 min 15 min
Chrumkavé 321 Palacinky s domácim orieškovým krémom
Chrumkavé 321 Palacinky s domácim orieškovým krémom
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Detstvo bez palaciniek si ani neviem predstaviť. Dodnes si pamätám, ako babka stála pri sporáku aj hodinu a pol, pokým pripravila horu palaciniek pre všetky vnúčence. Mám ich rada dodnes. Robievam špaldové, majú jemne orieškovú chuť. S kyselkavým džemom a domácim orieškovým krémom sú neodolateľné. Tento recept vznikol tak, že som zabudla pridať do cesta vajce. A palacinky boli neskutočne chrumkavé, na okrajoch až praskali pri zahryznutí.
Množstvo Príprava
9 palaciniek 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
30 min 15 min
Množstvo Príprava
9 palaciniek 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
30 min 15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: palaciniek
Postup prípravy
  1. Mlieko, vodu, olej, múky a soľ ručne vymiešame metličkou, aby sme mali hladké cesto. Necháme vsiaknuť 15 minút. Každá múka saje inak, ak by ste mali cesto moc riedke, pridajte ešte trochu múky. Rozhorúčime si panvicu, stiahneme na polovičný oheň (radšej ešte slabší) a potrieme kokosovým olejom. Vylejeme jednu naberačku cesta do stredu panvice. Pootáčame panvicu dokola krúživým pohybom, aby sa cesto krásne rozlialo a bolo rovnomerne hrubé. Smažíme pomalšie, z každej strany dve a pol minúty, tak chytí chrumkavosť. Ak si trúfate, môžete to skúsiť aj na silnejšom ohni a rýchlejšie.
  2. Čokoládu, kokosový olej, mandľové maslo a med rozpustíme nad parou. Túto plnku môžete nahradiť aj zdravou nutellou slowtellou, chutí naozaj úžasne. Kúpite ju tu : slowlandia
  3. Palacinku naplníme džemom, zložíme na polovicu a znova na polovicu, a polejeme striedavo vyšľahanou šľahačkou a domácim orieškovým krémom. Vynikajúco chutí aj biely jogurt namiesto smotany, skvele celé palacinky osvieži.
Poznámka k receptu

TIP: Ak chceme mať čokoládové palacinky, do cesta, ktoré nám zostalo, primiešame kakao.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

4 komentáre

  1. Určite vyskúšam len nie je tam toho oleja veľmi veľa :-o?

  2. Akurat ich pečiem, ale tiež sa mi zdá príliš veľa oleja v ceste. Chuťovo sú veľmi dobré.

  3. Vajickaň tam vobec nejdú?

  4. Robil som tieto palacinky absolútne nikomu nechutili, pripomínali mi chuť loksov. Tento recept sa vám nepodaril vôbec, podľa môjho názoru. Ostatné recepty sú fakt výborné, pečiem a varím veľmi veľa podľa vašich receptov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.