Domov / Recept / Čučoriedkový chocco mousse (čoko muss)

Čučoriedkový chocco mousse (čoko muss)

Výborná sladká bodka za každým obedom, plná čokoládová chuť, len jemne sladká, svieža po čučoriedkach.

Čučoriedkový chocco mousse (čoko muss)
Čučoriedkový chocco mousse (čoko muss)
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tento recept som si priniesla domov z mojich gastronomických potulkách po Slovensku 🙂 Priamo z Moravanov nad Váhom, z útulného penziónu Tematín. S levanduľovou limonádou je to pre mňa absolútna vychytávka tohto leta 🙂
Množstvo Príprava
6 pohárov 20 min
Množstvo Príprava
6 pohárov 20 min
Čučoriedkový chocco mousse (čoko muss)
Čučoriedkový chocco mousse (čoko muss)
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tento recept som si priniesla domov z mojich gastronomických potulkách po Slovensku 🙂 Priamo z Moravanov nad Váhom, z útulného penziónu Tematín. S levanduľovou limonádou je to pre mňa absolútna vychytávka tohto leta 🙂
Množstvo Príprava
6 pohárov 20 min
Množstvo Príprava
6 pohárov 20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: pohárov
Postup prípravy
  1. Najprv si pripravíme čučoriedkovú zmes. Do hrnca si dáme deci vody, agar alebo želatinu podľa návodu a necháme dve minútky prevrieť. Ja pridávam kvôli chuti aj citrónovú šťavu a trošku cukru. Odstavíme a necháme vychladnúť a až potom pridáme čučoriedky a celé to spolu rozmixujeme na kašu. Čučoriedky nedávam prevrieť preto, aby sa nám nestratili cenné vitamíny a antioxidanty. Zmes prelejeme rovnomerne do pohárov a dáme stuhnúť do chladničky.
  2. Do nádoby s hrubým dnom si dáme vajcia, žĺtka a cukor. Vyšľaháme nad parou do hustej peny. Dôležité info je, že dávam od začiatku a hneď šľahám. Ak začne voda vrieť, treba znížiť oheň a dávať pozor, aby sa nám z toho nespravila praženica. Tento proces trvá tak 5-10 minút.
  3. Medzitým si nad parou rozpustíme čokoládu. Ja do čokolády pridávam aj trochu kokosového oleja, Čokoláda sa potom lepšie topí, je kompaktnejšia a lepšie sa s ňou pracuje. Čokoládu zapracujeme mixérom do vajec. Primixujeme bacardi a odstavíme z ohňa bokom. Nenechávajte nad parou, aby sa nám nespravila praženica. Necháme trošku vychladnúť.
  4. Medzitým si vyšľaháme šlahačky. Ak chcete mať mousse čokoládovejší a taký pudingovejší, môžete ubrať zo šľahačky a dať menej. Opatrne spojíme obe zmesi. Čoko zmes musí byť vychladnutá, aby sa nám šľahačka neroztopila.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Bleskové proteínové guľôčky

Blesková zdravá sladkosť Bleskové proteínové guľôčky Hodnotienie: 5 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.