Delikátna hrášková s krevetami

Sladký cukrový hrášok a citrónovo-maslové krevety. To je gurmánska chuť, na ktorú nezabudnete 🙂

Delikátna hrášková s krevetami
Delikátna hrášková s krevetami
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Táto polievka je môj TOP of the TOP posledných dní. Mám chuť si ju robiť každý deň. Výborná sladko-kyslastá chuť s osmahnutými krevetami, zjemnená maslom. Príprava je expresná, zaberie vám iba pár minút.
Množstvo Príprava
1 liter (cca 3 porcie) 10 minút
Doba varenia
10 minút
Množstvo Príprava
1 liter (cca 3 porcie) 10 minút
Doba varenia
10 minút
Delikátna hrášková s krevetami
Delikátna hrášková s krevetami
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Táto polievka je môj TOP of the TOP posledných dní. Mám chuť si ju robiť každý deň. Výborná sladko-kyslastá chuť s osmahnutými krevetami, zjemnená maslom. Príprava je expresná, zaberie vám iba pár minút.
Množstvo Príprava
1 liter (cca 3 porcie) 10 minút
Doba varenia
10 minút
Množstvo Príprava
1 liter (cca 3 porcie) 10 minút
Doba varenia
10 minút
Čo budeme potrebovať
Množstvo: liter (cca 3 porcie)
Postup prípravy
  1. Najprv si obaríme krevety horúcou vodou a vodu vylejeme.
  2. Pór aj cibuľku si nakrájame nadrobno, pridáme hrášok, bazalku, zalejeme litrom vody a necháme variť od bodu varu cca 10 minút.
  3. Na panvicu si odkrojíme riadny kus masla (cca 50 gramov) a vyžmýkame 1 a 1/2 citróna. Posolíme, pridáme krevety a redukujeme omáčku, pokým nezostane vláčna a krevety mäkké. Trvá to cca 5-8 minút.
  4. Polievku rozmixujeme, osolíme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Naberieme na tanier a pridáme dobrú hrsť kreviet aj s omáčkou. Môžete struhnúť aj trochu parmezánu. Je to čistá závislosť! Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu

TIP : Mrazené krevety z Lidla naozaj odporúčam. Som veľmi náročná na čerstvosť a pach rýb a morských plodov. Krevety sú chuťovo naozaj úžasné, bez zápachu a kvalita mäsa je špičková.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kokosová kari polievka

blesková, pikantná a úžasná Kokosová kari polievka Hodnotienie: 5 Hodnotenie: 4.2 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

2 komentáre

  1. Renata Katičová

    Milá Tinka, vynikajúca polievka. Som velky milovnik polievok…min. jedna denne. V prvom kroku som však pór s cibulkou mierne oprazila na olivovom oleji.Som tak zvyknuta z inych polievok.Bol to gurmansky zazitok ktory dotvorili hlavne krevety. Tešim sa na dalsie tvoje recepty.Renata

Napísať odpoveď pre Tinka Karmažín Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.