Domov / Recept / Domáca obilninová kaša

Domáca obilninová kaša

Domáca obilninová kaša
Domáca obilninová kaša
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Aj vy ste veľakrát nie úplne spokojní so zložením instantných kaší pre vašich drobcov? Alebo obsahujú ingrediencie, ktoré vám vadia v chuti? Prezradím vám, ako si veľmi jednoducho spravíte doma ryžovú, pšenovú či pohánkovú kašu, alebo ich kombinácie za menej ako 10 minút čerstvé doma 🙂
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min.
Doba varenia
2-3 min.
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min.
Doba varenia
2-3 min.
Domáca obilninová kaša
Domáca obilninová kaša
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Aj vy ste veľakrát nie úplne spokojní so zložením instantných kaší pre vašich drobcov? Alebo obsahujú ingrediencie, ktoré vám vadia v chuti? Prezradím vám, ako si veľmi jednoducho spravíte doma ryžovú, pšenovú či pohánkovú kašu, alebo ich kombinácie za menej ako 10 minút čerstvé doma 🙂
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min.
Doba varenia
2-3 min.
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min.
Doba varenia
2-3 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcia
Postup prípravy
  1. Ryžu aj pšeno si poriadne prepláchneme pod vodou. Pšeno preto, aby nebolo horké. Necháme odkvapkať a pridáme do elektrického mlynčeka na kávu. Keďže ingrediencie máme mokré, potrebujeme niečo, čo vsaje tekutinu a dobre sa nám pomelie. Pridáme ovsené vločky. Rozmixujeme na prach. Trvá to ani nie 15 sekúnd. Pokým sa nám suroviny nalepia na steny, prstom ich stiahneme a znova pomelieme.
  2. Do hrnca pridáme sypkú zmes a nalejeme 2-3 deci horúcej vody. Podľa želanej konzistencie - či chcete mať redšiu, alebo hustejšiu. Varíme za stáleho miešania na malom ohni 2-3 minútky. Do hotovej kaše na tanieri pridáme maslo, med, alebo škoricu, kakao, čo máte radi. Ovocie moc deťom neodporúčam, kombinácia obilovina-ovocie spolu kvasí v žalúdku a robí deťom žalúdočné ťažkosti.
  3. Takýmto štýlom si môžete pripraviť akúkoľvek vašu obľúbenú kašu, s ingredienciami, ktoré máte radi, vždy načerstvo a vždy chutne.
    Takýmto štýlom si môžete pripraviť akúkoľvek vašu obľúbenú kašu, s ingredienciami, ktoré máte radi, vždy načerstvo a vždy chutne.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Dezinfekčný čistič na povrchy

výborný na dezinfekciu plôch, predmetov, ovocia, zeleniny aj uzavretých potravín Dezinfekčný čistič na povrchy Hodnotienie: …

2 komentáre

  1. Dobry den, pseno by sa nemalo sparit vriacou vodou? Naozaj staci preplachnut vodou studenou? Dakujem.

  2. Dobrý den prosím Vás aké možem skúsať kaše pre 7 mes. dieťa, čo s čím kombinovať, iba čistá kaša, alebo dať tam aj mrkvu napr. alebo ako ich mám striedať. Vďaka. a je dobré dávať na raňajky kaše? alebo na noc?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.