Milujem slovenskú kuchyňu, keď ju môžem ozdravovať, odľahčovať a stále chutí úžasne. Vyskúšajte klasiku Segedín po mojom, baby friendly verziu, vhodnú od 1,5 roka až do smrti 😀 Výborné, svieže, ľahko stráviteľné :*
Milujem slovenskú kuchyňu, keď ju môžem ozdravovať, odľahčovať a stále chutí úžasne. Vyskúšajte klasiku Segedín po mojom, baby friendly verziu, vhodnú od 1,5 roka až do smrti 😀 Výborné, svieže, ľahko stráviteľné :*
Cibuľu si nakrájame nadrobno, pridáme rascu a na olivovom oleji speníme dozlatova cca 3 min. Mäsko si nakrájame nadrobno a pridáme k cibuli. Restujeme cca 3 minúty. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, prelisovaný cesnak, kurkumu, červenú papriku, kyslú kapustu, pomiešame a zalejeme vodou tak, aby bolo mäso aj kapusta zaliata. Dusíme pod pokrievkou 25 min.
Ak sa nám šťava vyparila, dolejeme. Ideálne horúcou vodou z kanvice, aby sa nám nezastavil var. Odoberieme si trochu zo šťavy, pridáme lučinu, múku a buď ponorným, alebo v sekáčiku s S nožmi rozmixujeme dohladka. Pridáme naspäť do hrnca, dochutíme soľou, šťavou z citróna a muškátovým orieškom podľa chuti. Podávame s knedľou alebo haluškami.
Ak nemáte domácu kapustu, odporúčam túto. Je vynikajúca, nie je príliš kyslá, čo je super pre deti a je bez chémie. Kúpite v Dm-drogerie markt.
Recept na moju domácu špaldovú knedľu nájdete tu : spaldova knedla
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Je skutocne vyborny. Moji narocni stravnici si na obed pytali porciu naviac a mladsi ho aj veceral. Podavany s vasou spaldovou knedlou a doma som za kralovnu kuchyne. 🙂 vdaka
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Je skutocne vyborny. Moji narocni stravnici si na obed pytali porciu naviac a mladsi ho aj veceral. Podavany s vasou spaldovou knedlou a doma som za kralovnu kuchyne. 🙂 vdaka
Výborný recept odteraz ho pridávam medzi obľúbené, tiež som robila so špaldovou knedľou, ďakujem 🙂 😉
nikus, tesim sa ze chutil :* :*