Domáci míša nanuk

neodolateľný <3

Domáci míša nanuk
Domáci míša nanuk
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.25
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dokonalý je <3 Mladý pán Míša :P Keby som bola tušila, že je to tak jednoduché doma pripraviť, viac by som nekúpila. Chuť je neskutočne smotanová, hladí vám opakovane váš mlsný jazýček :P A áno, dostaví sa aj efekt prasknutia čokolády pri prvom hryze ako v reklame na magnum :P Prajem krásne smotanové leto <3
Množstvo Príprava
6 nanukov 15 min
Množstvo Príprava
6 nanukov 15 min
Domáci míša nanuk
Domáci míša nanuk
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.25
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dokonalý je <3 Mladý pán Míša :P Keby som bola tušila, že je to tak jednoduché doma pripraviť, viac by som nekúpila. Chuť je neskutočne smotanová, hladí vám opakovane váš mlsný jazýček :P A áno, dostaví sa aj efekt prasknutia čokolády pri prvom hryze ako v reklame na magnum :P Prajem krásne smotanové leto <3
Množstvo Príprava
6 nanukov 15 min
Množstvo Príprava
6 nanukov 15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: nanukov
Postup prípravy
  1. Tvaroh aj smotanu si dáme do nádoby a metličkovým mixérom prešlaháme minútku-dve, pokým sa nám hmota spojí na hustejší krém. Pridáme cukor, vnútro vanilkového lusku a pár sekúnd zašlaháme.
  2. Nádobky na nanuky si naplníme zmesou, párkrát každú pobúchame o kuchynskú linku, aby sa nám vnútri nanuku stratili bublinky a dáme zamraziť na cca 3 hodiny.
  3. Vyšší hrniec s trochou vody si dáme zovrieť a položíme na vrch hlinenú alebo kremickú misku, príp. ďalší hrniec a roztopíme čokoládu s olejom.
  4. Aby sa nám nanuk dobre vyberal z obalu, na 3-4 sekundy ho dáme pod teplú tečúcu vodu a z každej strany pootáčame.
  5. Čokoládu buď nalejeme do vyššieho úzkeho pohára, aby sme mohli nanuk do nej celý namočiť a čokoláda bola rovnomerná, alebo len lyžicou nanuk pofrkáme. Čím je čokolády viac, tým je lepší. Čokoláda ihneď tuhne. Nanuky namáčame do čokolády tesne pred podávaním.
    Čokoládu buď nalejeme do vyššieho úzkeho pohára, aby sme mohli nanuk do nej celý namočiť a čokoláda bola rovnomerná, alebo len lyžicou nanuk pofrkáme. Čím je čokolády viac, tým je lepší. Čokoláda ihneď tuhne. Nanuky namáčame do čokolády tesne pred podávaním.
Poznámka k receptu

TIP : ak máte hrudkovitý tvaroh, nevadí, stačí ak ho s tou smotanou ponorným mixérom vymixujete na hladký krém a potom mierne vyšlaháte.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Vianočné oplátky

tradičné, chrumkavé a voňavé Vianočné oplátky Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

2 komentáre

  1. Proaim namieato vanilkoveho lusku mozem dat vanilkovy prasok z burbon vanilky? (Dm) ak ano tak cca kolko? Na spicku noza?
    Dakujem

  2. Čo môžem prosím ťa použiť namiesto kokosového oleja? Vďaka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.