Domov / Recipe / Hlivová minestrone

Hlivová minestrone

talianska klasika po slovensky 😀

Hlivová minestrone
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Základ každej minestrone je kopec zeleniny, ideálne čo najviac druhov, osmahnutý cesnak, koreniny a krátka úprava. Polievka sa vám odvďačí neskutočne plnou chuťou. Krásne zasýti, keďže zeleniny je viac ako vody a ak pridáte aj strukovinu a obilovinu (také ovsené vločky) máte perfektnú zmes rastlinnej bielkoviny 🙂 Ja som ju povýšila ešte o betaglukán navyše - hlivu. Ak pridáte medvedí cesnak, ktorý je aktuálne v sezóne, úplne si pochutíte :*
Servings Prep Time
6 porcií 10 min
Cook Time
15 min
Servings Prep Time
6 porcií 10 min
Cook Time
15 min
Hlivová minestrone
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Základ každej minestrone je kopec zeleniny, ideálne čo najviac druhov, osmahnutý cesnak, koreniny a krátka úprava. Polievka sa vám odvďačí neskutočne plnou chuťou. Krásne zasýti, keďže zeleniny je viac ako vody a ak pridáte aj strukovinu a obilovinu (také ovsené vločky) máte perfektnú zmes rastlinnej bielkoviny 🙂 Ja som ju povýšila ešte o betaglukán navyše - hlivu. Ak pridáte medvedí cesnak, ktorý je aktuálne v sezóne, úplne si pochutíte :*
Servings Prep Time
6 porcií 10 min
Cook Time
15 min
Servings Prep Time
6 porcií 10 min
Cook Time
15 min
Ingredients
Servings: porcií
Instructions
  1. Najprv si dáme do kanvice zovrieť vodu. Pripravíme si zeleninu, nakoľko postup bude rýchly. Každú si pripravte zvlášť, aby mala svoje miesto a nebola zmiešaná. Ošúpeme a nakrájame cesnak na tenké kolieska. Medvedí cesnak a špenát na malé slížiky, Hlivu si omyjeme a nakrájame na malé šlížiky. Kaleráb, batát a cuketu na menšie kocky, mrkvu nastrúhame nahrubo. Rajčiny prekrojíme na trojo.
  2. Na olivovom oleji si asi 10 sekúnd speníme cesnak, Pridáme medvecí cesnak, špenát a ďalších 10 sekúnd rozvoniame. Pridáme hlivu a opekáme cca 1 minútku. Pridáme kalerám, batát a cuketu a ďalšiu minútku restujeme. Pridáme nastrúhanú mrkvu, rajčiny a ďalšiu minútku. Nakoniec pridáme drvenú rascu, kurkumu, červenú šošovicu, zalejeme vodou z kanvice asi tak centimeter nad a necháme bublať a variť presne 13 min.
  3. Do mixéra si vyberieme rajčiny, 3-4 žufanky z polievky a za hrsť čerstvej petrželky a bazalky. Rozmixujeme na hladký krém a pridáme k polievke. Dolejeme podľa potreby horúcou vodou, pridáme kus masla, vyštikáme šťavu z polky citróna a asi 1 čl prípadne viac medu. Dosolíme podľa chuti.
Recipe Notes

Ak máte radi výraznejšiu chuť, pridajte na začiatok aj pór prípadne šalotku, mletú červenú papriku a trochu sójovej omáčky.

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Aromatická karfiolová

jednoduchá a delikátna Aromatická karfiolová Votes: 4 Rating: 2.75 You: Rate this recipe! Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *