Cestovinový šalát je skvelá voľba, "skryje" všetko, čo doň dáte, čím viac, tým lepšia chuť :* Základ je šunka(alebo tuniak), syr, niečo kyslé, niečo sladké, niečo čerstvé, niečo zavárané, nové a požičané 😀 Najlepšie chutí studený 🙂 A chutí aj na druhý deň :* Veď vyskúšajte sami :*
Cestovinový šalát je skvelá voľba, "skryje" všetko, čo doň dáte, čím viac, tým lepšia chuť :* Základ je šunka(alebo tuniak), syr, niečo kyslé, niečo sladké, niečo čerstvé, niečo zavárané, nové a požičané 😀 Najlepšie chutí studený 🙂 A chutí aj na druhý deň :* Veď vyskúšajte sami :*
Najdlhšie na príprave tohto šalátu je samotné krájanie všetkej tej zeleniny. Ak to dáte do stroja, máte to hotové za menej ako polovicu času :* Cibuľu nakrájame nadrobno, zľahka osolíme a vyžmýkame pol citróna. Pomiešame. Týmto procesom cibuľa zmäkne a je ľahšie stráviteľná aj pre "žalúdkárov".
Najprv si dáme variť cestoviny do horúcej vody. Môžete použiť akékoľvek, najkrajšie sú trojfarebné fusilli. Uvaríme podľa návodu.
Všetku zeleninu si pokrájame na malé kocky, alebo malé kúsky. Krásne sa zamiešajú do šalátu a sú naozaj chutné.
Keď sú cestoviny uvarené, vodu zlejeme, ale nevylievame. Vrátime naspäť do hrnca a šupeneme tam brokolicu a špargľu v celosti, ktorej sme odrezali konce. Varíme 3 min. Cestoviny dáme vychladnúť.
Do cestovín primiešame všetky nakrájané suroviny, fantázii sa medze nekladú, oni prijmú naozaj že všetko. Uvarené brokolicu rozmixujeme a pridáme k zmesi. Špargľu nakrájame na malé krúžalky. Pridáme tatarskú omáčku, smotany, dijon, trochu šťavy zo zaváraných uhoriek a aj z kukurice, dve tri hrste čerstvej pažítky a petržlenovej vňate (môžete aj medvedí cesnak, bazalku), soľ, mleté korenie a zamiešame. Vyvážime chute, podľa tej našej a dochutíme.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ 🙂 Tak prave toto jedlo ci recept je max.nepriatel..vysoko kaloricke jedlo a nezdrave.. je toto jedlo velmi tazke na zaludok ci na obed alebo veceru..neodporucam….Pracujem ako sefkucharka v hoteli Kempinsky uz 5 rokov takze prax mam.
Milá Evka, do Kempinskeho chodíme každý rok, šéfkuchárov poznám, ale o Vás som ešte nepočula. V každom prípade, keď tento rok prídeme, špeciálne si Vás vyžiadam a som otvorená debate s Vami. Už teraz sa na stretnutie teším.
Môj názor je taký, že každý si môže vybrať. Ak sa Vám milá Eva zdá šalát nezdravý, tak si ho jednoducho neurobte. Alebo si pre Vás nevhodné suroviny nahraďte inou alternatívou a problém už nie je žiadny problém.
Tinka no ja som hned ako sa maly poobede zobudil musela bezat do obchodu a vecer uz bol salatik hotovy. Davno som si sama pre seba nevarila fakt ze s chutou. Dakujem krasne :* P.S. Ja som dala celu kukuricu z tej vacsej plechovky 🙂
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ 🙂 Tak prave toto jedlo ci recept je max.nepriatel..vysoko kaloricke jedlo a nezdrave.. je toto jedlo velmi tazke na zaludok ci na obed alebo veceru..neodporucam….Pracujem ako sefkucharka v hoteli Kempinsky uz 5 rokov takze prax mam.
Milá Evka, do Kempinskeho chodíme každý rok, šéfkuchárov poznám, ale o Vás som ešte nepočula. V každom prípade, keď tento rok prídeme, špeciálne si Vás vyžiadam a som otvorená debate s Vami. Už teraz sa na stretnutie teším.
Môj názor je taký, že každý si môže vybrať. Ak sa Vám milá Eva zdá šalát nezdravý, tak si ho jednoducho neurobte. Alebo si pre Vás nevhodné suroviny nahraďte inou alternatívou a problém už nie je žiadny problém.
ano uplne sa stotoznujem s nazorom evky…ak sa vam nepaci, kluuuudne si dajte, co sa vam paci 🙂 najma nech sme vsetci spokojni 🙂
Mila Tinka. Mozete upresnit o aku velku konzervu hrasku ide? Dakujem.
teda kukurice som myslel
Poznáte to – pridejte jedno nebo dve vejce, to jsou dohromady tri vejce 🙂 kolko uvazite, tolko bude spravne a bude to urcite chutne 🙂
A toho hrasku tolko ako sprargle? 🙂
Salat je super a ak vam je nezdravy vymente smotanu a tatarsku za biely jogurt.
Tinka no ja som hned ako sa maly poobede zobudil musela bezat do obchodu a vecer uz bol salatik hotovy. Davno som si sama pre seba nevarila fakt ze s chutou. Dakujem krasne :*
P.S. Ja som dala celu kukuricu z tej vacsej plechovky 🙂