Domov / Recept / Studený cestovinový šalát

Studený cestovinový šalát

jednoduché, originálne, fantastické a sýte :*

Studený cestovinový šalát
Print Recipe
Ďalšia vynikajúca inšpirácia (nielen) na veľkú noc. Bonus najviac, najlepšie chutí studený 🙂 A chutí aj na druhý deň :* Cestovinový šalát je skvelá voľba, "skryje" všetko, čo doň dáte, čím viac, tým lepšia chuť :* Základ je šunka(alebo tuniak), syr, niečo kyslé, niečo sladké, niečo čerstvé, niečo zavárané, nové a požičané 😀 Veď vyskúšajte sami :*
Množstvo Príprava
8 osôb, za kalfas 😀 45 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
8 osôb, za kalfas 😀 45 min
Doba varenia
10 min
Studený cestovinový šalát
Print Recipe
Ďalšia vynikajúca inšpirácia (nielen) na veľkú noc. Bonus najviac, najlepšie chutí studený 🙂 A chutí aj na druhý deň :* Cestovinový šalát je skvelá voľba, "skryje" všetko, čo doň dáte, čím viac, tým lepšia chuť :* Základ je šunka(alebo tuniak), syr, niečo kyslé, niečo sladké, niečo čerstvé, niečo zavárané, nové a požičané 😀 Veď vyskúšajte sami :*
Množstvo Príprava
8 osôb, za kalfas 😀 45 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
8 osôb, za kalfas 😀 45 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osôb, za kalfas 😀
Postup prípravy
  1. Najhdlšie na príprave tohto šalátu je samotné krájanie všekej tej zeleniny. Ak to dáte do stroja, máte to hotové za menej ako polovicu času :* Cibuľu nakrájame nadrobno, zľahka osolíme a vyžmýkame pol citróna. Pomiešame. Týmto procesom cibuľa zmäkne a je ľahšie stráviteľná aj pre "žalúdkárov".
  2. Najprv si dáme variť cestoviny do horúcej vody. Môžete použiť akékoľvek, najkrajšie sú trojfarebné fusilli, ale môžete použiť akékoľvek. Uvaríme podľa návodu.
  3. Všetku zeleninu si pokrájame na malé kocky, alebo malé kúsky. Krásne sa zamiešajú do šalátu a sú naozaj chutné.
  4. Keď sú cestoviny uvarené, vodu zlejeme, ale nevylievame. Vrátime naspäť do hrnca a šupeneme tam brokolicu a špargľu v celosti, ktorej sme odrezali konce. Varíme 3 min. Cestoviny dáme vychladnúť.
  5. Do cestovín primiešame všetky nakrájané suroviny, fantázii sa medze nekladú, oni prijmú naozaj že všetko. Uvarené brokolicu rozmixujeme a pridáme k zmesi. Špargľu nakrájame na malé krúžalky. Pridáme tatarskú omáčku, smotany, dijon, trochu šťavy zo zaváraných uhoriek a aj z kukurice, dve tri hrste čerstvej pažítky a petržlenovej vňate (môžete aj medvedí cesnak, bazalku), soľ, mleté korenie a zamiešame. Vyvážime chute, podľa tej našej a dochutíme.
Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šalát z čiernej reďkovky

vynikajúci Šalát z čiernej reďkovky Print Recipe Čiernu reďkovku zbožňujem, najmä teraz v zime. Má …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *