Domov / Recept / Zapekané kari zemiaky s tekvicou a jogurtom

Zapekané kari zemiaky s tekvicou a jogurtom

Zapekané kari zemiaky s tekvicou a jogurtom
Print Recipe
Ešte vám dlžím recept na tieto vynikajúce prekladané zeleninové kari zemiaky s tekvicou a jogurtom <3 Chutia tak báječne, milujem zeleninové jedlá :)
Množstvo Príprava
28x20 cm zapekacia miska 25 min
Doba varenia
45 min
Množstvo Príprava
28x20 cm zapekacia miska 25 min
Doba varenia
45 min
Zapekané kari zemiaky s tekvicou a jogurtom
Print Recipe
Ešte vám dlžím recept na tieto vynikajúce prekladané zeleninové kari zemiaky s tekvicou a jogurtom <3 Chutia tak báječne, milujem zeleninové jedlá :)
Množstvo Príprava
28x20 cm zapekacia miska 25 min
Doba varenia
45 min
Množstvo Príprava
28x20 cm zapekacia miska 25 min
Doba varenia
45 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm zapekacia miska
Postup prípravy
  1. Rúru si zapneme na 180 stupňov režim hore a dole.
  2. Cibuľku si ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvicu si dáme olivový olej a cibuľku minútku osmahneme. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu aj mrkvu a restujeme približne 5 min. Pridáme drvenú rascu, soľ a majoránku.
  3. Pripravíme si zálievku z jogurtu, vajca, oleja, citrónovej šťavy, pridáme soľ, za hrsť nakrájaných čerstvých byliniek (petrželka, pažítka alebo bazalka), indické korenie (alebo kurkumu a kari), kľudne viacej,ono sa to spečie. Zamiešame.
  4. Zemiaky a tekvicu si ošúpeme. Zemiaky nakrájame na tenké krúžalky, tekvicu na pásiky. Spodok zapekacej misky si vymažeme maslom a vrstvíme. Zemiaky, na to cibuľkovo-tekvicová zmes, vrstva tekvice a zalejeme 1/3 zálievky. Opäť zemiaky, na to cibuľkovú zmes , tekvica a zálievka. Ukončíme vrstvou zemiakov, na ktorú vylejeme poslednú časť zálievky. Ak máte radi parmezán, môžete trochu postráhať na tekvicovú časť. Výborné to je aj s 1 poschodím tuniaka v konzerve. Dáme piecť do rúry na 30 min. Potom vyberieme, posypeme nasrúhaným syrom a dáme ešte na 15 min zapiecť dozlatova. Podávame s kyslou kapustou.
Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Pečená hliva so zemiakmi s morčacím stejkom

obed pre celú rodinu, nenáročný a neskutočne chutný Pečená hliva so zemiakmi s morčacím stejkom …

Jeden komentár

  1. Otras. Aj po hodine v rure boli zemiaky este tvrde. Naozaj sa niekomu podarilo upiect tento recept za 45 minut pri 180 stupnoch ???

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *