Horčicovo-citrónové kura s tarhoňou

Zdravý a vyvážený recept

Horčicovo-citrónové kura s tarhoňou
Horčicovo-citrónové kura s tarhoňou
Hodnotienie: 43
Hodnotenie: 4.16
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Horčicovo-medovo-citrónovo maslové mäsíčko. Ťažko sa mi o ňom píše. Chutí neskutočne 🙂 Zaručená chuťová symfónia. S prílohou opekanej tarhoni so šošovicou, rýchle, chutné a zdravé (nielen) víkendové jedlo :*
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Horčicovo-citrónové kura s tarhoňou
Horčicovo-citrónové kura s tarhoňou
Hodnotienie: 43
Hodnotenie: 4.16
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Horčicovo-medovo-citrónovo maslové mäsíčko. Ťažko sa mi o ňom píše. Chutí neskutočne 🙂 Zaručená chuťová symfónia. S prílohou opekanej tarhoni so šošovicou, rýchle, chutné a zdravé (nielen) víkendové jedlo :*
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. V hrnci si necháme rozhorúčiť trochu olivového oleja. Prisypeme tarhoňu, znížime oheň a pozvoľna varíme 10 min, pokým nezhnedne. Každú minútu premiešame.
  2. Medzitým si nakrájame mäsko na slížiky a dáme do misky. Pridáme horčicu, sójovú omáčku, med, osolíme a zamiešame.
  3. Do orestovanej tarhoňe pridáme šošovicu, kurkumu, zalejeme horúcou vodou z kanvice tak 1 cm nad, znížíme oheň na minimum a dusíme pod pokrievkou 10 min, resp. pokým sa voda nevyparí.
  4. Na panvici si necháme rozhorúčiť olivový olej a pridáme mäso v marináde. Restujeme na väčšom ohni a miešame cca 10 min. Ak sa nám omáčka veľmi vyparuje, pridáme pol deci vody. Keď je mäsko mäkké, vyžmýkame polku citróna, prídáme kurkumu, kus masla a premiešame. V prípade potreby pridáme ešte trochu vody, minútku prevrieme a vypneme.
  5. Podávame s tarhoňou, do ktorej sme na záver pridali kus masla a soľ.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

14 komentárov

  1. Tinka chvalim 🙂 V priebehu dvoch týždňov už druhýkrát navarené. Ja som tam pridala ešte chilli 🙂 Fantázia

  2. Manžel ako milovník maska si toto jedlo veľmi chváli. Ďakujem za úžasný rcpt a možnosť aj tarhoňu urobiť zdravšie a neobyčajnejšie

  3. Mnamka neskutocna, do tarhone som dala cervenu sosovicku, zltu som nemala.. A to masiiicko <3

  4. Tinka vyborne to bolo, tak kurkuma nakoniec s citronom tomu dodala to prave orechove.
    Bola som prijemne prekvapena, aj manzelovi chutilo, on to sice nechcel s omackou,
    ale prave na panvici si to zohrial a v podstate este „dokoncil“, aby omacka zmizla. vraj to bolo vyborne aj tak 😀

  5. Nebicko v papulke ? vynikajúce musím to variť manželovi každý týždeň. Neskutočná chuť a to maslo v tarhone mňam

  6. Velmi chutne lahke a rychle. Odkedy som skusila je to najcastejsie varemy hlacny pokrm.

  7. Tinka, vynikajúce jedlo, celá rodinka si vychvaľovala. Aj tá tarhoňa so šošovicou bola vynikajúca. Mňamka veľká, ďakujeme za receptík a želáme vám všetko dobré a nech vám to stále tak dobre varí 🙂

  8. Tinka, tak dobré jedlo som už dávno nejedla, ale dôležité je, že to chutí mojim vnukom, ktorí sú prieberčiví. No a tá tarhoňa so šošovicou, to je úžasný nápad. Veľká vďaka.

  9. perfišnácke! Robím pravidelne! mňamka

  10. Dnes som to vyskúšala, určite to ešte budem variť. Bolo to výborné. ?

  11. Mnamka, pridala som este nahrubo cuketu nastruhanu.

  12. Toto jedlo miluje celá rodina, takto urobenú tarhoňu som už podávala aj ako hlavné jedlo s hlivou,alebo nivovou omáčkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.