Neskutočná <3 Keby som vám tak vedela preniesť tú chuť. Vysoko delikátna, prebudí vám všetky chuťové zmysly. Ešte nikdy sa mi taká dobrá rybacia polievka nepodarila. Plná chuť zeleninky, jemná aróma rybky, a úplne krémová a maslová. Kedysi som chodievala na rybaciu do nórskeho rýchleho občerstvenia a milovala som ju. Tentokrát sa mi podarila ešte lepšie ako originál. Vyskúšajte, obrovsky si pochutíte :*
Neskutočná <3 Keby som vám tak vedela preniesť tú chuť. Vysoko delikátna, prebudí vám všetky chuťové zmysly. Ešte nikdy sa mi taká dobrá rybacia polievka nepodarila. Plná chuť zeleninky, jemná aróma rybky, a úplne krémová a maslová. Kedysi som chodievala na rybaciu do nórskeho rýchleho občerstvenia a milovala som ju. Tentokrát sa mi podarila ešte lepšie ako originál. Vyskúšajte, obrovsky si pochutíte :*
Pór si nakrájame na drobno a osmahneme na olivovom oleji. Mrkvu/petržlen ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky (kocky) a pridáme k póru. Restujeme spolu asi 3 minútky. Medzitým si papriku zbavíme jadrovníka a nakrájamae na malé kúsky. Fenikel prerežeme napoly, zbavíme hlúbika (nachádza sa v dolnej časti a má tvar trojuholníka) a tiež nakrájame na malé kúsky. Pridáme k zelenine, zamiešame a minútku restujeme, aby sa prepojili chute. Pridáme 1/2 čl mletú červenú papriku a kurkumu, drvenú rascu, vhodíme polku ošúpanej cibule vcelku, cesnak vcelku, bobkový list, na tretinky nakrájané rajčinky, zalejeme vriacou vodou z kanvice po rysku 2 litre a varíme 10 minút.
Po 10 minútach pridáme ovsené vločky, šošovicu, a na malé kúsky nakrájaný batát. Varíme ďalších 15 minút. Ak sa vám zdá polievka hustá a voda sa vyparila, dolejte ešte pol litra vriacej vody.
Z polievky odoberieme 3-4 žufanky zeleniny aj s vodou (podľa toho, akú ju chcete mať krémovú), pridáme čerstvé bylinky bazalku a kôpor a rozmixujeme na hladký krém. Vrátime naspať do polievky. Ak máte polievku moc hustú, pridajte vody, ak riedku, ešte trochu rozmixujte. Rybu si nakrájame na menšie kocky, pridáme do polievky a povaríme ešte 5 minút.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
polievocku som dnes robila, je dokonala, moja prva rybacia, velka vdaka :-* ( p.s., batat som dala cely, zdala sa mi riedka 🙂 )
…. úplne fantstickáááá. robila som ju už 3 krát…. neviem-e sa jej dojesť…..
Prosim, ked mam len suseny fenikel, kolko dam? Dakujem