Archív článkov

Fazuľová sladko-kyslá mliečna

z receptov starých materí Fazuľová sladko-kyslá mliečna Hodnotienie: 12 Hodnotenie: 4.5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Mliečne polievky som milovala od detstva. A aj dnes, keď som už veľká milujem v jedlách vyváženú sladko-kyslú chuť. Okrem chuti je fazuľa výborným zdrojom rastlinných bielkovín, najmä v chladných mesiacoch zahreje, zasýti a …

Viac ... »

Tekvicové krémové rizoto

V špajzi sa na mňa usmievala ešte posledná tekvica z jesene. Tekvice sú skvelé v tom, že aj dva mesiace vydržia v chladnejšej špajzi bez zmeny. Tak si vravím, že niet lepšej príležítosti na otvorenie kvalitného vínka. Výborné krémové rizoto ako zo slnečného talianska s farebných zimným módom. Jednoduché jedlo, ktoré prekvapí lahodnou krémovou chuťou s dozvukom vyzretého parmezánu a rozvinutým buketom lahodného vínka. Navyše, jedlo to výborných zdrojom rastlinnej bielkoviny.

Viac ... »

Gazdovské zemiaky

jednoduchý recept z babičkinej kuchyne Gazdovské zemiaky Hodnotienie: 59 Hodnotenie: 4.51 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Chrumkavé pečené zemiačky s roztečenou bryndzou, skaramelizovanou cibuľkou a opečenou slaninkou. Predvčerom som ich robila aj s dupľou, včera som ich robila opäť a keby môžem robím ich aj dnes. Fantastické sú. Úplne jednoduché …

Viac ... »

Krúpková polievka so zeleninou

s láskou k tradícii, lokálne, zdravo a chutne 🙂 Krúpková polievka so zeleninou Hodnotienie: 10 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Z kuchyne starých materí. Kedysi sa jačmeň, ovos a kamut pokladal za najvýživnejšie obilniny. Už naši predkovia poznali ich benefity. Jačmenné krúpy sú úžasne nutrične plnohodnotná potravina s …

Viac ... »

Hubové ragú s krémovým paštrnákovým pyré

vegetariánske jedlo, ktoré chutí úžasne Hríbikové ragú s krémovým pyré Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Najväčšiu radosť mám z toho, keď z obyčajného zeleninového jedla dokážem vyčarovať gurmánsky zážitok 🙂 Pretože zeleninu úplne milujem- Úžasné hríbikové ragú, ktoré nadchne aj náročnejšieho (mäsožravého) konzumenta. Do pyré som …

Viac ... »

Špaldový granadír so zeleninou

tradičná slovenská jednoduchá kuchyňa Špaldový granadír so zeleninou Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.07 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Zemiaky máme v zimnom období úplne najradšej, na tisíc spôsobov ich pripravujem, ako prílohu, alebo aj ako hlavné jedlo☺️Úžasný granadír sa mi podaril. Ako je u mňa zvykom - prepašovala som doňho zeleninku …

Viac ... »

Kelová polievka so šošovicou

zimná zahrievačka Kelová polievka Hodnotienie: 15 Hodnotenie: 4.2 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Kel je naozaj úžasná zelenina. Vedeli ste, že obsahuje vyšší obsah vitamínu C ako citrusové plody? Je významným zdrojom kyseliny listovej, má vysoký podiel vlákniny a tým podporuje trávenie, taktiež znižuje hladinu cholesterolu, posilňuje cievy a štartuje …

Viac ... »

Rizotko s mletým mäskom a kukuričkou

chutná bleskovka 🙂 Rizotko s mletým mäskom a kukuričkou Hodnotienie: 12 Hodnotenie: 3.58 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Opäť raz mi zostala suchá ryža z nedele. Úprimne, pasujem sa s týmto stavom asi každý víkend. Niekedy mi chýba a dorábam, potom zas spravím viac a zostane mi. V pondelok sa …

Viac ... »

Čerstvá rajčinová s mozzarellou

Fantastická chuť práve odtrhnutých červených domácich paradajok 🙂 Čerstvá rajčinová s mozzarellou Hodnotienie: 28 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Pradajková polievka, z ktorej nepáli záha. Pri úprave rajčín je dobré sa vyhnúť dosládzaniu bielym cukrom a zahusteniu bielou múkou. Táto kombinácia, pri problémoch s refluxom sa spoločne neznesie. …

Viac ... »

Šťavnaté tekvicové lečo

ako jednoduché jedlá vedia chutiť a dodať telu veľa zeleniny, vitamínov a bielkovín. Šťavnaté tekvicové lečo Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Milujem letné zeleninové jedlá zo záhradky a úplne najviac lečo

Viac ... »