Špaldový granadír so zeleninou

tradičná slovenská jednoduchá kuchyňa

Špaldový granadír so zeleninou
Špaldový granadír so zeleninou
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 4.07
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zemiaky máme v zimnom období úplne najradšej, na tisíc spôsobov ich pripravujem, ako prílohu, alebo aj ako hlavné jedlo☺️Úžasný granadír sa mi podaril. Ako je u mňa zvykom - prepašovala som doňho zeleninku a ozdravila špaldovými fliačkami. Už len kyslú kapustu nabrať, alebo cviklový šalát spraviť a úžasný, jednoduchý a lokálny obed pre celú rodinu na stole. Och, milujem slovenskú tradičnú kuchyňu.
Množstvo Príprava
5 porcií 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
5 porcií 20 min
Doba varenia
15 min
Špaldový granadír so zeleninou
Špaldový granadír so zeleninou
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 4.07
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zemiaky máme v zimnom období úplne najradšej, na tisíc spôsobov ich pripravujem, ako prílohu, alebo aj ako hlavné jedlo☺️Úžasný granadír sa mi podaril. Ako je u mňa zvykom - prepašovala som doňho zeleninku a ozdravila špaldovými fliačkami. Už len kyslú kapustu nabrať, alebo cviklový šalát spraviť a úžasný, jednoduchý a lokálny obed pre celú rodinu na stole. Och, milujem slovenskú tradičnú kuchyňu.
Množstvo Príprava
5 porcií 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
5 porcií 20 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcií
Postup prípravy
  1. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode cca 15 minút domäkka.
  2. Medzitým si dáme zovrieť vodu na fliačky a uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
  3. Cibuľku si ošúpeme, nakrájame nadrobno a speníme minútku na trochu viac bravčovej masti, alebo olivovom oleji. Nakrájame si pór na polkolieska a spolu s rascou pridáme k cibuľke, zamiešame. Mrkvu a zeler si ošúpeme a nastrúhame najemno. Dohodíme k restovanej zmesi a necháme minútku prepojiť chute. Pridáme asi 1 PL mletej červenej papriky (aj viac výbornú chuť dodá), kurkumu, soľ, zamiešame a podlejeme trochou vody. Pod pokrievkou dusíme cca 8 minút.
  4. Uvarené cestoviny zlejeme z vody - 1/2 šálky vody si necháme bokom nakoniec. Do zeleniny pridáme cestoviny a poriadne zamiešame. Zemiaky si pučítkom jemne popučíme a zamiešame cestovinovú zmes. Posolíme, pridáme čerstvú vňaťku a polejeme trochou odloženej vody z cestovín, aby bol granadír vláčny.
Poznámka k receptu

TIP: K granadíru môžete podávať kyslú kapustu, zaváranú cviklu či uhorky. Výborne chutí aj cviklový šalát - uvarená cvikla vcelku aj so šupou, ošúpaná, nastrúhaná najemno, ochutená soľ, citrón šťava a kyslá smotana.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.85 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

5 komentárov

  1. Granatír je veľmi chutný a veľmi sa neodlisuje od toho tradičného paprikovo cibulkoveho. Od dnes robim len takto pretože takto človek zje viac zeleniny a na chuti tá pridaná zelenina tomuto klasickému jedlu vôbec neuberie.

  2. Granadir som robila podla Tinky prvykrat. Celkovo mam toto jedlo rada a recept nesklamal, velmi chutilo..sice zeler som nemala..ale aspon mrkvičku som dala..vyšlo toho celkom dost..nevošlo mi to do hrnca, musela som pri miešani premiestniť do velkej misy 🙂

  3. Dnes sme mali na obed a vsetkym veeeelmi chutilo. Aj manzel sa zalizoval a to on celozrnne cestoviny nema velmi v oblube? Dakujeme Tinka za skvely recept?

  4. Ja uz 20 rokov miesam kopu spenatu trosku uduseneho na cesnaku do granadiru. Vyzera to pekne s paprikovanymi zemiakmi a moj vnuk to ma velmi rad.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.